LGS 1. yerleştirme sonuçları Milli Eğitim bakanlığı tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. (birinci) nakil sonuçları "meb.gov.tr" ve sonuc.meb.gov.tr adreslerinden erişime açıldı.  LGS yerleitşrmelerine başvur yapan Adaylar, 1-5 Ağustos arasında son kez nakil için başvuruda bulunacak. Sonuçlar 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

LGS nakil başvurusu yapan öğrenciler nakil dönemleri sonucunda yerleşemeyenler, İl-İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları'na başvurmaları durumunda yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 09-17 Ağustos 2022 tarihlerinde başvuruları alınacak.

LGS Yerleştirme işlemleri 19 Ağustos'ta tamamlanacak. 

MAHMUT ÖZER: "ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 97'Sİ İSTEDİKLERİ OKULLARA YERLEŞTİ"
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 25 Temmuz 2022 tarihinde açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin % 95'inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı.
Bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yükseldiğine dikkati çeken Bakan Mahmut Özer, “Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 97'si istedikleri okullara yerleşti” dedi.

ÖZER: "SÜRE SONUNDA HERKES YERLEŞTİRİLECEK"
Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvurularının 1-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabileceğine dikkat çeken Bakan Mahmut Özer, 
“İkinci nakil yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın; çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

LGS BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İİN TIKLAYINIZ