Daha önce sınavı savunan açıklamaları ile gündeme gelen ve öğretmenlerden büyük tepki alan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, kariyer sınavlarının kaldırılması gerektiğini ve uzmanlık öğretmenlik için 8, başöğretmenlik için 12 yıllık görev sürelerine göre SINAVSIZ olarak bu unvanların verilmesi gerektiğini söyledi. Selvi, bugün de aynı noktada olduklarını söyleyerek "MEB ve TBMM’yi gerekli adımları atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. İşte Latif Selvi'nin sosyal medya hesabından yapığı açıklama:

1-Öğretmenlerimizin kariyer sistemi ile ilgili sendikamızı söylemediği sözler üzerinden itham etmeye,bazı açıklamaları bağlamından kopararak çarpıtmaya,savunmadığı bir görüşü sanki savunuyormuş gibi göstermeye çalışan bir güruh olduğunun farkındayız.

2-Ne yazık ki dertleri öğretmenlerin geleceği değil kendi siyasi ve sendikal kariyeri olan ve bunun içinde gündemin sıcaklığından nemalanmaya çalışan, fırsatçı şarlatanlar var.Bunlar her gün yeni herzeler bularak güya süreç yönetiyorlar,bize de zarar verebileceklerini sanıyorlar.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER Kariyer Sınavına Girse Kazanabilir mi?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER Kariyer Sınavına Girse Kazanabilir mi?
3-Eğitim-Bir-Sen olarak 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında da ifade ettiğimiz gibi uzmanlık öğretmenlik için 8, başöğretmenlik için 12 yıllık görev sürelerine göre SINAVSIZ olarak bu ünvanların verilmesini istedik, bugün de aynı şeyi istiyoruz.
4-Sicili bozuk kişi ve kurumlarca her geçen gün bir gayya kuyusuna dönüştürülmeye çalışılan bu sürecin herkesin sınavı olması yerine hiç kimsenin sınavı olmadan neticelendirilmesi için MEB ve TBMM’yi gerekli adımları atmaya davet ediyoruz.