KPSS sınavı iptal edildi. ÖSYM tarafından yapılan ve yüzbinlerce adayın katıldığı KPSS sınavı açılan soruşturma neticesinde iptal edildi. ÖSYM'ye yeni atanan Erson yaptığı açıklama ile 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS sınavının iptal edildiğini duyurdu ve özür diledi.

KPSS iptal edildi! Yeni KPSS sınav tarihi ne zaman?

Göreve yeni atanan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy , 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığına ilişkin iddialar üzerine görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygünün yerine atanan ve atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi gazete'de yayımlanmasının ardından bugün göreve başlayan yeni Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ayağının tozuyla aldıkları kararı kamuoyu ile paylaştı.
31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan sınavın iptal edildiğini ve  14 Ağustos 2022de yapılacak oturumların da ertelendiğini duyuran Ersoy, yeni takvimin en kısa kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

YENİ KPSS'DE SINAV ÜCRETİ ALINACAK MI?

Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyeceği belirtildi.

ERSOY ÖZÜR DİLEDİ: TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLERİZ

Yeni KPSS takviminin 17 Eylülde başlayacağını aktaran yeni ÖSYM başkanı Ersoy şu şekilde konuştu:

"Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYMnin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."