ÖSYM'nin açıklayacağı Kamu Personeli Seçme Sınavı branş sıralamaları her sınav sonrası merakla beklenir. KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının akabinde binlerce memur adayı konuyu araştırmaya başladı. Tarih bilgisi almaya çalışanlar "KPSS Ortaöğretim branş sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" diye soruyordu. Onbinlerce kişi tarafndan merak edilen soruya yanıt olarak ÖSYM beklenen duyuruyu geçti.

KPSS ORTAÖĞRETİM BRANŞ SIRALAMASI AIKLANDI 

KPSS Ortaöğretim branş sıralaması ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM'den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada 
"2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2022-KPSS Ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir." denildi.

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR? 

KPSS branş bazında sıralamalar, atama bekleyen adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (e-okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

href="https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/KPSS/ONL/teknikaciklama11112022.pdf">Branş Bazında Sıralamalar Hakkında Teknik Açıklama