ÖSYM tarafından düzenlenen ve memur alımı için milyonlarca adayın katıldığı KPSS'de iki oturum bu hafta sonu gerçekleşti. KPSS'nin genel yetenek ve kültür oturumu ile eğitim bilimleri oturumları yapıldı. Adaylar bu iki siıavın kritiğini yapmaya devam ediyor.
Sınavdan çıkan adayların en çok merak ettiği 2022 KPSS sorulardan biriyse; ''2021 UNESCO ne yılı ilan edildi'' oldu.

2021 UNESCO NE YILI İLAN EDİLDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelge ile 2021 yılı Hacı Bektaş Veli Yılı olarak ilan edilmişti. 2021 yılı ayrıca yine Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ile "Yunus Emre ve Türkçe Yılı", "Hacı Bektaş Veli Yılı ve " Ahi Evran Yılı" olarak kabul edilmişti.

2022 KPSS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavlarında 2022-KPSS lisans maratonu, 6 Ağustos 2022 tarihinde saat 10:15'te yapılacak. KPSS alan bilgisi sınavı 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve aynı gün saat 14:45'te alan bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) ile 7 Ağustos saat 10:15'teki alan bilgisi 3. oturumuyla (işletme, muhasebe, istatistik) devam edecek.
Öğremten atamalarında önemli paya sahip olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 14 Ağustos 2022 saat 10:15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise aynı gün 14:45'te yapılacak.

KPSS SONULARI NE ZAMAN AIKLANACAK?

KPSS sınavlarının tüm oturumlarının tamamlanmasının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkesi tarafından daha önce açıklanan ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS TEMEL SORU KİTAPIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI

Diğer taraftan, ÖSYM 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlayarak erişime açtı.