Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe

Nilüfer Kabalı Bulut


ÇOCUĞUMUZ İÇİN TATİL SÜRECİNİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİZ?


Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık. Uzun tatil sürecine girdik. Tatili çocuklarımız için en iyi ne şekilde değerlendirebiliriz, neler yapabiliriz? Öncelikle dinlenmelerini sağlamamız önemlidir. Bununla birlikte tatilde    çocuğunuzun öğrendiklerini tekrar etmeniz, okulda edindiği güzel alışkanlıklarını unutmamasını sağlamanız gerekir. Bunu da ona kitaplar okuyarak sağlayabilirsiniz. Ona tatil kitapları, eğitsel oyuncaklar alabilir, öğretmeninin önerilerinden yararlanarak çocuğunuzla çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Çocuğunuzun eğlenirken öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle    hem çocuğunuzdaki olumlu değişimleri devam ettirmiş olur hem de okula döndüğünde zorlanmamasını sağlamış olursunuz. Eğer, tatilde çocuğunuza bir başka kişi bakacaksa ona bunları siz anlatıp onunla da birlikte yapabilmesini sağlayabilirsiniz.  

Çocuğunuza tatilin ne kadar devam edeceğini, okula ne zaman döneceğini ve okulda neler olacağını anlatmanız da yararlı olacaktır. Tatilde, çocuğunuzu okuldaki arkadaşlarıyla zaman zaman bir araya getirip hem eğlenmelerini hem de özlem gidermelerini sağlayabilirsiniz. Bir araya gelmek onlar için çok eğlenceli bir aktivite olacaktır.

Çocuğunuzun eğitimi aslında tatilde de devam eder. Eğitimini tatilde siz devam ettirirsiniz. Bir çocuk için ilk öğretmenleri ebeveynleridir. Unutmamak gerekir ki  iyi bir eğitim her daim ailenin desteği ve katılımı olmadan sağlanamaz. Çocuklar önce etraflarındaki insanları taklit ederler ve birçok şeyi onlardan öğrenirler.

 

 

Sidney‘de Yahudilere yönelik saldırı: 12 ölü onlarca yaralı var

ABD Üniversitesinde Dehşet: Brown Kampüsünde Silahlı Saldırı, 2 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Sızıntı İddiası Washington-Brüksel Hattını Gerdi: Trump Yönetiminin "Avrupa'yı Yeniden Büyük Yap" Gizli Planı Gündemde

Tüm okullar yarın 1 gün tatil edildi! Bakan Çavuşoğlu‘ndan açıklama

Eğitimde Büyük Kırılma: Bakanlığın Tasfiyesi Okullarda Kaos Endişesini Tetikliyor

8 Kasım Zafer Bayramı: Tarihin Altın Sayfası

Trump'tan Güney Afrika'ya Sert Rest: "G-20'de Olmamalı!" Zirveye Katılmama Kararı

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum Sokak Ortasındaki Taciz Sonrası Sessiz Kalmadı

Gazze’de ateşkes sağlandı! Trump teşekkür etti

Trump'tan Hamas'a 'Tam İmha' Uyarısı: Müzakere Öncesi Gerginlik Tavan Yaptı!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.