Koronavirüs dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızlı bir yayılma sürecine girdi. Vaka sayılarının her gün bir rekor kırmasına neden olan ve hızlı bir yayılma özelliği olan Omicron varyantı nedeni ile ülkemizde de adeta patlayan günlük pozitif test sonuçları 77.722'ye ulaştı.
Sağlık Bakanlığında çıklanan son rakamlara göre Türkiye'de son 24 saatte 422 bin 28 kişiye PCR testi yapılırken yapılan testler sonucunda , 77 bin 722 kişinin testi pozitif çıktı, 145 kişi ise hayatını kaybetti.

145 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

12 Ocak 2022 arşamba günü açıklanan son 24 saatlik verilere göre 77 bin 722 vaka tespit edilirken koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 145 oldu. Bir günde ülke genelinde toplam 422 bin 28 kişiye test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 42 bin 573 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığının yayınladığı tabloda, 2 dozaşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 83,80 olurken 1. doz aşı ortalaması ise yüzde 92,12 oldu. 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 137 milyon 891 bin 835 ’e yükseldi.

VERİ HARİTASINDA İLLERE GÖRE AŞILAMA

Sağlık Bakanlığından ççıklanan günlük koronavirüs vaka tablosuna göre yüzde 88,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il Osmaniye olurken onu takip eden iller Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, anakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa olarak açıklandı.
Bakanlık verilerinde yüzde 60,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği il olarak Şanlıurfa açıklanırken bu ilimizi sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

FAHRETTİN KOCA'DAN OMICRON UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni tabloya dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Vakaların bu kadar hızlı bir artış göstermesinin nedeninin Omicron kaynaklı gelişmeler olduğunu belirtirken bu durumun tedirgin edici olduğunu belirtti. Fahrettin Koca durumu hayatın normal akışı içinde aşabileceğini belirtirken  aşı ile elde edilen sonucu, hatırlatma dozunun önemini, maske ve sosyal mesafenin olayları kontrol altına almadaki etkisini hatırlattı.