Konya Şehir Hastanesinde doktora silahlı saldırı. Yunak'ta Hastanede güvenlik görevlisi olduğu bildirilen Hacı Mahmut Akçay isimli kişi, Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak ağır yaralamasının ardından aynı silahla kendini vurarak intihar etti.

Yaşanan saldırıya ilişkin olarak gelen ilk bilgilere göre, saldırgan ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonrasında saldırgan Doktoru silahla vurarak ağır yaraladı. Saldırdığı doktoru silahla vuran Akçay, aynı silahla intihar girişiminde bulundu.
Durumunun ağır olduğu öğrenilen doktor Karakaya ameliyata alındı ancak kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
Saldırının ardından İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı.


İn'tihar sonucu ölen saldırganın fotoğrafı da ortaya çıktı.

Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nin bahçesinde mesai arkadaşlarınca protesto edildi. 
Karakaya'nın meslektaşları, büyük üzüntü içinde olduklarını, sağlık çalışanlarına şiddetin durmasını istediklerini dile getirdi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili bir açıkma yaptı. Bakan Koca,

"Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer elik de yaptığı açıklamada, "Doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.
Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), bugün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'ya (47) tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından Intihar etti.