Kız Kulesi'nin yıkıldığı iddiaları aniden sosyal medya vasıtası ile Türkiye'nin gündemine oturdu. Olayla ilgili olarak paylaşılan bir videoda, İstanbul'un simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nin arkasından geçen vapurun dahi gözükmesi, sosyal medyadaki bazı kullanıcılar tarafından asırlara meydan okuyan yapının yıkılarak yeniden yapıldığı şeklinde yorumlandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, sosyal medyada kulenin yıkıldığı iddialarına yönelik olarak Kız Kulesi'nin depreme dayanıklı olmadığına dikkat çekerek, yapılan restorasyon çalışmalarının 2022 yılı sonunda biteceğini ifade etti.
Türkiyenin ve Dünyanın en güzel şehirleerinden biri olan ve iki kıtayı birleştiren İstanbul'un siluetiyle özdeşleşmiş olan Kız Kulesi'nde 2021 yılının Eylül ayından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışması devam ediyor.
KIZ KULESİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEM OLDU
Restorasyon halinde olan Kız Kulesi'nin sosyal medyada paylaşılan son görüntüleri bir anda gündem oldu. Paylaşımın bir videoda kız kulesinin arkasındaki bir geminin geçişinin restorasyon halinde olan yapının içinden görünmesi kulenin yılıkdığı yönünde tartışmalara neden oldu

KIZ KULESİ YIKILDI İDDİALARI SONRASI AIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise kız kulesinin tamamen yıkılıp yenisinin yapıldığını iddia ederken, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Genel Müdürlükçe yapılan açıklamada 1940'lı yıllardaki kız kulesinde yaşanan yangın sonrası yapılan betonarme eklentiye ve yapının depreme dayanıklı olmadığına dikkat çekilerek 2022 yılı sonunda çalışmaların biteceğini ifade edildi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama:
"1940'lı yıllarda kız kulesinde yaşanan yangın sonrasında yapılmış olan betonarme eklenti, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun ılı, Han Tümertekin, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet üniversitesi tarafından hazırlanan yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrollüğünde hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Restorasyona ve Kız Kulesine ilişkin tüm belgeler ve gelişmeler https://kizkulesi.com/ sitesinden tüm halkımızla paylaşılmaktadır."

İşte Kız Kulesi'nin son görüntüleri:

Sosyal medyada gündem olan görüntüler hakkında bazı paylaşımlar: