İSTANBUL Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve GSK Türkiye'nin birlikte yürüttüğü Kırmızıda Dur De! projesi kapsamında bugüne kadar 19 binden fazlası çocuk olmak üzere 4 milyon 200 binden fazla kişiye erişildi.

GSK Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, çocukları ve toplumun diğer tüm kesimlerini, çocukların bedensel söz hakkı başta olmak üzere tüm hakları konusunda bilinçlendirme amacını taşıyan Kırmızıda Dur De! projesi 4 yılı geride bıraktı.

TOG ve GSK Türkiye iş birliğinde yürütülen proje kapsamında fiziksel ve çevrim içi aktivitelerle 19 bini aşkın çocuğa erişilirken toplamda 4 milyon 200 binden fazla kişiye ulaşıldı.

Proje kapsamında bugüne kadar 75 GSK Türkiye gönüllüsü ve 2 bin 400’ten fazla Toplum Gönüllüsü görev aldı.

Hazırlanan bilgilendirme kitapçığı ile projenin son iki yılında yaklaşık 42 bin kişiye erişildi. Bursa, İstanbul, İzmir ve Konya’da düzenlenen okul aktiviteleriyle doğrudan 4 bin 370 çocuğa ulaşıldı.

ocuk hakları konusunda işleyecekleri derslerin içeriğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen özel aktiviteler ile 145 öğretmene eğitim verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSK Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Lideri Selcen ökdü, şunları kaydetti:

"GSK olarak, bakış açımızın temelini oluşturan sürdürülebilirlik yaklaşımımızda, içinde bulunduğumuz topluma katkı sağlamak önemli bir konuma sahip. GSK Türkiye ekibi olarak, hayatın her anında iyilik, sağlık için çalışıyor, bu doğrultuda projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. TOG iş birliğinde hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile bugüne kadar toplumsal sürdürülebilirlik alanında değer yaratan işlere imza attık.

Bu projeler arasında en öne çıkanlardan biri de Kırmızıda Dur De! oldu. 4 yıllık süreç boyunca projemizi güçlendirirken, pandeminin başlamasıyla dijital ortama taşıdığımız aktivitelerimiz sayesinde çocukları ve toplumun diğer ilgili kesimlerini çocuk hakları konusunda bilinçlendirdik. GSK Türkiye olarak toplumumuza ve çevremize fayda yaratacak projeleri gelecekte de hayata geçirmeye devam edeceğiz."

- "4 yıllık bir süreci başarıyla geride bırakmanın mutluluğu içindeyiz"

TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Kırmızıda Dur De! projesinin elde ettiği sonuçlarla ve taşıdığı amaçla kendilerini gururlandıran projeler arasında yerini aldığını aktardı.

Kırımlı, "Projemizin eriştiği kişi sayısını bugün milyonlarla ölçebiliyorsak, bu başarıyı GSK Türkiye gönüllülerinin ve Toplum Gönüllüsü gençlerin projemize duyduğu inanca ve gösterdikleri çabaya borçluyuz. Okul uygulamalarından webinarlara, çevrim içi eğitimlerden bilgilendirme kitapçıklarının hazırlanıp dağıtımına uzanan çok ayaklı ve toplumun farklı kesimlerine dokunan 4 yıllık bir süreci başarıyla geride bırakmanın mutluluğu içindeyiz. Başladığımız ilk günden bu yana projemize gönül ve emek veren herkese TOG adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.