KERKÜK Irak'ın Kerkük kentinde güvenlik için yaklaşık 9 yıl önce hayata geçirilmesi planlanan ancak terör örgütü DEAŞ eylemleri nedeniyle askıya alınan mobil izleme sistemi uygulamaya geçiyor.

Kerkük Valiliği Danışma Kurulu Başkanı İmad İdham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin güvenliğini daha iyi sağlamak için "MOBESE" olarak da anılan mobil izleme dönemini başlatacaklarını belirtti.

İdham, konuyla ilgili ihaleyi yaklaşık 9 yıl önce yabancı bir firmanın kazandığını ancak 2014'te ülkedeki terör örgütü DEAŞ olaylarıyla birlikte projenin askıya alındığını söyledi.

Proje hazırlıkları kapsamında çıkılan ihaleyi bu kez Iraklı ve yabancı iki uzman firmanın kazandığını aktaran İdham, ilk etapta kentin 15 bölgesinde yaklaşık 500 MOBESE kamerası konulacağını ifade etti.

Projenin kentin güvenliğini sağlama konusunda önemli katkı sağlayacağını belirten İdham, şöyle devam etti:

"Proje güvenlik güçlerinin işini kolaylaştıracak. Kameralar yoğunlukla kent merkezi, ana caddeler, önemli kurumların çevresi, kentin giriş ve çıkışındaki polis kontrol noktalarına konuşlandırılacak. Böylece terör örgütü unsurları ve çeşitli suçlardan arananların yakalanması kolaylaşacak."

Sistemin 1 Aralık'ta uygulamaya geçeceğini kaydeden İdham, bu alanda çalışacak polislerin yurt dışında eğitim gördüğünü söyledi.