CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili açıklama yayınladı. Uzman öğretmenlik sınavına öğretmenlerin girmemesini isteyen CHP lideri açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı.

Kılıçdaroğlu öğretmenlere seslendi: Kariyer sınavlarına girmeyin

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan yaptığı millete sesleniş konuşmasında 'kariyer sınavlarına girecek öğretmenlere başarılar dilerim' ifadesini kullanarak kariyer sınavlarının kalkmayacağını ima etmişti. Bunun ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu:


KILIDAROĞLU: SON AĞRIM, BU SINAVA GİRMEYİN


Kemal Kılıçdaroğlu: ''Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin! Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. “Hadi ordan demeyi” bileceksiniz. Bakın o zaman o tehditlerden nasıl dönüyorlar. 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir! İlk atacağınız adım sendikalarınıza yönelik olsun. Bazı sendikalar bu rezaletin şakşakçısıdır. Oysa tüm güç sizin elinizdedir. En önce onları hizaya getirin.'' ifadesinde bulundu.