CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de bugün yapılacak parti grup toplantısına katılmak üzere dün Şehre geldi. Edirne'de Balkan Şehitliği'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bırakıp, dua okudu. Kılıçdaroğlu, daha sonra Meriç Nehri kıyısındaki bir restoranda, Trakya Bölgesi'nde bulunan Balkan Türkleri Dernek Başkanları ile düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu'nun restorana gelişi sırasında konvoyu, meşaleler ve davul-zurna ekibinin gösterisi eşliğinde karşılandı.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e verdiğimiz sözü büyük ölçüde yerine getirmiş olacağız"
Her Türk vatandaşının sandığa gitmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti ; 

"Ben çocuklarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum diyorsa herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kadını, erkeği, yaşlısı, genci cumhuriyetin ikinci yüzyılında, 'ben evlatlarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum' diyorsa tek adam rejimini savunanı değil ülkeye demokrasiyi getireni seçmelidir. Bir savaş verdik ve bir yüzyıl devirdik. Önümüzde ikinci bir yüzyıl var. O ikinci yüzyılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırdığımızda Gazi Mustafa Kemal'e verdiğimiz sözü büyük ölçüde yerine getirmiş olacağız. ünkü onun en büyük özlemi milli iradeydi. Milletin iradesinin tecelli etmesiydi" şeklinde konuştu. 

"Türkiye'nin kaderini bu 7.5 milyon gencimiz tayin edecek"
Türkiye'de 7,5 milyon gencin ilk kez sandığa gideceğini ve ülkenin kaderini bu gençlerin belirleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "7.5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak ve Türkiye'nin kaderini bu 7.5 milyon gencimiz tayin edecek. Her birimiz sorumluluğu, sorumlulukları yerine getireceğiz, sandığa gideceğiz. Elimizi vicdanımıza koyup oyumuzu kullanacağız. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın, sakin olun. En büyük güç sizsiniz. Sizden daha büyük bir güç demokrasilerde yoktur" ifadelerini kullandı.