Anasayfa
  • Eğitim
  • Haberler
    AsayişGenelSporSaglıkPolitikaEkonomiKültür-SanatBilim-Teknoloji
  • Makaleler
    ŞiirKişisel GelişimÇocuk PsikolojisiEğitim-ÖğretimRehberlikTeknolojiFinans
  • Döküman
  • FORUM
  • Öğretmenler Odası
    GeziModaBebekSağlığımızTariflerDekorasyonKişisel BakımBeslenme-Diyet
  • Sorgulamalar İş Hayatı Tanıtım Basın Bülteni Gündem Dünya Magazin Bilgi-Belge Planlar Mevzuat Sinema-Film
  • Ara
SON DAKİKA:
10:34
Maaş promosyon ücretinde 37.250 TL'lik rekor sözleşmeye imza atıldı, işte yeni promosyon rekoru
01:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş bölgesine gidiyor, Zelenski ve Guterres ile görüşecek
01:13
Sağlık personeline ek ödeme ile ilgili sorulara Fahrettin Koca cevap verdi: Performans sistemi, sabit ödeme, mahsuplaşma, taban ödeme
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kemal Kılıçdaroğlu Kaçış Planını Açıkladı
Gündem
24 Mayıs 2022 - 22:37

Kemal Kılıçdaroğlu Kaçış Planını Açıkladı

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" diye konuşmuştu. Beklenen açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etti.

Gündem
24 Mayıs 2022 - 22:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu Kaçış Planını Açıkladı
AKP'li CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar" ifadelerini kullanıp ekledi ; "Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" demişti.

 

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirterek, "O kadar havai, gerçeklerden o kadar kopuk bir yapı var ki; eleştiri geldiği zaman 'Gözlerime bakın' diyorlar. Biz sizin gözünüze, boyunuza, endamınıza, diplomanıza da baktık; siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Türkiye ilk kez bir ekonomik krizle karşılaşmıyor; ama bu krizler atlatıldı, sürekli bir hal almadı. Bir sosyal buhranla karşı karşıyayız. Bunun saray ne kadar farkında emin olun bilmiyorum. Vatandaştan kopan, derdini dinlemeyen, sormayan bir yönetim Türkiye'de var olan sorunları çözemez, çözemiyor da zaten. Çürüme görüyoruz devlette. Kimin ne yaptığı, hangi kararı aldığı belli değil. Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, dar gelirli gruplardan kaynak alıp üst gelir grubuna aktaran ekonomik politikaya ilk kez tanık oluyorum. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Aşağıda insanlar perişan. Pazara çıkamıyor, alışveriş yapamıyorlar. Hani Türk Lirası var ya, değeri kalmayan Türk Lirası. Acaba Bahçeli cebinde dolar mı taşıyor, Türk Lirası mı? Ben merak ediyorum. Türk Lirası erirken, üstünde de 'Türk' yazarken paranın bu kadar itibarsızlandığı bir dönemde Bahçeli kalkıp Türk Lirasını itibarsızlaştıran iktidara destek veriyorsa orada bir sorunumuz var demektir. Ciddi paraları bir avuç kişiye faiz olarak ödüyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"BELGELER ELİMİZDE"

  • Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Anlatayım. Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları.
     
  • Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkede hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

"VAKIF YÖNETİMİ İSE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AİLESİNE AİT"

  • Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler.
     
  • Aile içi işlerine karışmayın. Şimdi; bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar… Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar.
     
  • Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir Ensar, bir TÜRGEV, bir Ensar… Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok.

"BÜTÜN DÖKÜMLERİ ELİMİZDE"

  • Hepsinin dökümleri elimizde, Sevgili halkım, 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Ensarcığım, TÜRGEV’ciğim… Bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden Amerika’ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi?
     
  • Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara.. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz.
     
  • Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta, yani Amerika’da? Çık anlat. Çekinme.

BELEDİYELERİ DE SESLENDİ

  • Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz. İşte sevgili halkım, emekliye bu yüzden para yok. Bu yüzden bir litre süt 20 lira.
     
  • Bu yüzden dört milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç ve karanlıkta giriyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur.
     
  • Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl.

 

# kemal kılıçdaroğlu# recep tayyip erdoğan# kaçış planı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Maaş promosyon ücretinde 37.250 TL'lik rekor sözleşmeye imza atıldı, işte yeni promosyon rekoru
Maaş promosyon ücretinde 37.250 TL'lik rekor sözleşmeye imza atıldı, işte yeni promosyon rekoru
Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş bölgesine gidiyor, Zelenski ve Guterres ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş bölgesine gidiyor, Zelenski ve Guterres ile görüşecek
Maaş promosyon anlaşmasına bir iptal istemi daha, bankaya süre verildi, işte o açıklama
Maaş promosyon anlaşmasına bir iptal istemi daha, bankaya süre verildi, işte o açıklama
Rakip Firma için istifa eden işçiye Yargıtay'dan kötü haber
Rakip Firma için istifa eden işçiye Yargıtay'dan kötü haber
Son Haberler
OKULLARIMIZIN YARDIMCI PERSONEL İHTİYACI ACİL OLARAK KARŞILANMALIDIR!
OKULLARIMIZIN YARDIMCI PERSONEL İHTİYACI ACİL OLARAK KARŞILANMALIDIR!
Maaş promosyon ücretinde 37.250 TL'lik rekor sözleşmeye imza atıldı, işte yeni promosyon rekoru
Maaş promosyon ücretinde 37.250 TL'lik rekor sözleşmeye imza atıldı,...
Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş bölgesine gidiyor, Zelenski ve Guterres ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş bölgesine gidiyor, Zelenski ve Guterres...
Sağlık personeline ek ödeme ile ilgili sorulara Fahrettin Koca cevap verdi: Performans sistemi, sabit ödeme, mahsuplaşma, taban ödeme
Sağlık personeline ek ödeme ile ilgili sorulara Fahrettin Koca cevap...
Uzman öğretmenlik kariyer sınavına boykot kararı: İlk boykot Eğitim Gücü Sen'den geldi
Uzman öğretmenlik kariyer sınavına boykot kararı: İlk boykot Eğitim...
Türkiye Şampiyonu Adnan Menderes Üniversitesinin Futbol Takımı Türkiye'yi Dünya Kupasında Temsil Edecek
Türkiye Şampiyonu Adnan Menderes Üniversitesinin Futbol Takımı Türkiye'yi Dünya Kupasında Temsil Edecek

Ana Sayfa
Eğitim
Haberler
Makaleler
Döküman
FORUM
Öğretmenler Odası
Sorgulamalar
İş Hayatı
Tanıtım
Basın Bülteni
Gündem
Dünya
Magazin
Bilgi-Belge
Planlar
Mevzuat
Sinema-Film
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Eğitim Haberleri ve Öğretmenler İçin Bilgi Paylaşım Platformu
[email protected]
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Hakkımızda
  • Gizlilik İlkeleri

Haberlerimizi paylaşmanız bize mutluluk verir.

Yazılım: Tumeva Bilişim