Kamu Denetçileri Kurumu memurlar ve tüm çalışanları ilgilendiren önemli bir karar yayınladı. Kararda, maaş promosyonlarının güncellenmesine yönelik önemli açıklamalar yer aldı. İşte o karara ilişkin detayları:

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından banka maaş promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi tavsiye etti. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Kamu kurumu çalışanlarının banka promosyon ödemelerinin güncellenmesi talepleri karşısında ekonomik gelişmeler, piyasa fiyatlarındaki artış ve bunlara bağlı olarak promosyon ödemeleri ile ilgili sözleşme yeniliğine giden kamu kurumlarının da uygulamaları dikkate alarak, kurumların özellikle 2022 yılı öncesi sözleşme miktarları ile son dönemlerde yapılan promosyon sözleşmesi miktarlarının yenilenmesinin mümkün olduğu değerlendirilmiş olup, bu taleplerinin idare tarafından yeniden ele alınması gerektiği kanaatine varılmıştır. Banka promosyonu sözleşmesinin güncel ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi için yeni bir işlem tesis edilmesi hususunda tavsiyede bulunulmasına karar verildi” 


Milliyet'in haberine göre Osman adında ki bir kamu çalışanının KDK'ya başvuru yaparak çalıştığı kamu kurum ve banka arasında ki sözleşmenin güncellenmesi talebi jet hızıyla karşılık buldu. KDK tarafından gelen açıklamalarda kurumların yenileme işlemlerini geciktirmemesi ve 30 gün içerisinde kurumlara bildirmesi gerektiğini ifade etti.

PROMOSYONLARIN EKONOMİK ŞARTLARA UYGUN HALE GETİRİLMESİ

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafına yoğun bir şikayet gelirken promosyonların günlük ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi gerektiği belirtildi ve

“2022 yılı başından itibaren kamu görevlilerinin ücret ödemeleri için bankalara yatırılan parasal miktarların büyük oranda arttığı, bunun yanında, geçmiş dönem itibariyle yapılan anlaşmalar gereği kamu görevlilerine verilen promosyon ödemelerinin çok düşük kaldığı, bu çerçevede; 2022 Temmuz ayı öncesi yapılan banka promosyonu sözleşmeleri ile bu tarihten sonra akdedilen anlaşmalar arasında çok büyük rakamsal farklar oluştuğu görülmüştür” tespitini yaptı.

KDK nihai kararında “Banka promosyonu sözleşmesinin güncel ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi için yeni bir işlem tesis edilmesi hususunda; il milli eğitim müdürlüğüne tavsiyede bulunulmasına karar verildi” ifadelerine yer verdi. 

Kamu kurumları yenilenmemiş promosyon sözleşmelerini kısa süre içerisinde güncelleyerek 30 gün içerisinde kurumlara bildirmesi gerekmektedir.