Bugün, 30 Haziran 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9708,65%3,23
  • DOLAR

    39,79% -0,27
  • EURO

    46,70% -0,41
  • GRAM ALTIN

    4205,74% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

Kassam Tugayları: Esirlerin bazılarını tedavi için bakım merkezlerine naklettik, biri panikataktan öldü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki esirlerin bir kısmını tedavi etmek üzere bakım merkezlerine naklettiklerini, birinin ise İsrail'in sürekli bombardımanı nedeniyle panikatak sonucu öldüğünü duyurdu.

Genel 17.11.2023 22:26:00 0
Kassam Tugayları: Esirlerin bazılarını tedavi için bakım merkezlerine naklettik, biri panikataktan öldü

GAZZE (AA) - Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki esirlerin bir kısmını tedavi etmek üzere bakım merkezlerine naklettiklerini, birinin ise İsrail'in sürekli bombardımanı nedeniyle panikatak sonucu öldüğünü duyurdu.

Kassam Tugayları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, esirlerin Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bulunduğuna dair 'güçlü emarelere' sahip olduklarını söylemesine karşılık Telegram platformundan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 'Netanyahu'nun hastanelerde Siyonist esirlerin bulunduğu yalanına yanıtımız: Onların bir kısmını sağlık durumlarının ciddiyeti nedeniyle tedavi etmek ve canlarını korumak amacıyla bakım merkezlerine naklettik.' ifadelerine yer verildi.

İsrailli esir Aryeh Zalman Zdmanovich'in yakın zamanda yoğun bakıma alındığı, iyileştikten sonra getirildiği yere geri gönderildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu İsraillinin, bulunduğu yerin çevresine defalarca düzenlenen bombalamalar sonucu panikatak geçirerek hayatını kaybettiği ve bunu belgeleyen materyallerin daha sonra paylaşılacağı kaydedildi.

Kassam Tugayları'nın daha sonra yayımladığı görüntülerde, Zdmanovich olduğu belirtilen kişinin sedye üzerinde tedavi edildiği ve bu sırada anlaşılmayan sözler söylediği görüldü. Videonun devamında ise aynı kişi ölü vaziyette kefene sarılmış halde kameraya yansıdı.

Netanyahu, dün ABD merkezli CBS Evening News'e verdiği röportajda, esirlerin Şifa Hastanesi'nde bulunduğuna dair ellerinde güçlü emareler olduğunu ve hastaneye bu nedenle girdiklerini söylemişti.

- İsrail'in Şifa Hastanesi'ni basması

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne 15 Kasım sabahı baskın düzenlemişti.

İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 'katliam' yapmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail'i, ABD'yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in 'Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme' gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana 51’i Gazze içindeki çatışmalarda 6’sı da Lübnan sınırında olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 5 bini çocuk, 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 binden fazla kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 200 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Yorum

Halk Eğitimden Rekor Kurs Faaliyeti

Memur Konfederasyonu’ndan en düşük memur maaşına 74.000 TL açıklaması

TÜBİTAK'tan Tarihi Beyin Göçü Hamlesi: Yurtdışındaki Bilim İnsanlarına Aylık 4.000 Euro Destek!

Konut Balonu Patladı: 10 Milyonluk Evler 8 Milyona Geriledi!

Tiryakilere Kötü Haber: Temmuzda Sigara Fiyatları Yine Yükseliyor

3 Temmuz'da Gözler TÜİK'te! Memur, Emekli ve Sosyal Yardım Ödemelerine Ne Kadar Zam Gelecek?

Temmuz Zammı ile Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Ne Kadar Olacak?

Okulların açılış tarihi güncellendi! Öğrenciler ve öğretmenler ne zaman ders başı yapacak?

Kabine’de 3 Ana Başlık: Yangın Alarmı, Ekonomik Düzenlemeler ve Dış Politika

"Eniştem" Dediği Sinan Akçıl'la El Ele Yakalandı! Ece Erken'den Sürpriz Aşk İtirafı

Elçin Sangu ve Sevgilisinden Fenomen Hakkında Suç Duyurusu

Nihal Candan'ın Babasından Yürek Burkan İtiraf: "Şöhret Dünyası Çocuklarımı Saptırdı"

CHP’nin kurultay iptaline yönelik dava ertelendi

Maaşlara ilk ara zam kararı çıktı! Banka yeni zamlı maaşları hesaba yatıracak

Öğretmenlere Özel Yurt İçi- Yurt Dışı İndirimli Otomobil Kampanyası

MEB'den Öğretmenlere Tarihi Fırsat

DYK Yaz Kurslarında Ek Ders Ücreti Belli Oldu: Öğretmenlere 26 Bin TL’ye Kadar Ödeme

Emekli maaşına yeni zam! 19.901 TL’lik ücret geliyor

200.000 TL’ye uygun faizli kadar borç destek kredisi verilmeye başladı

Maaş promosyonu ücretleri %1000 artış gösterdi! Haziran ayı güncel maaş promosyonları

Öğretmenlerin haziran seminer ek ders ücretleri belli oldu! Öğretmenlere kaç TL ücret ödenecek?

Uzman öğretmen ve başöğretmen olmak artık daha zor!! Yeni şart getirildi

Müfredata yeni ders! MEB okullarda bu dersi zorunlu yaptı

Fenerbahçe'den Fransız Devine Transfer Darbesi: Lyon'un Yıldız Golcüsü "Neredeyse Bedavaya" Geliyor, Fransa'da Büyük Öfke Var!

İlkokul 1. sınıfa başlama yaşı tartışma yarattı! Okula başlama yaşı ve getirdiği sorunlar neler?

Öğrencilerin mezuniyeti müziği öğretmen hakkında tartışma yarattı!

Uzman ve Başöğretmenlik Tazminatlarına Temmuz Zammı: İşte Yeni Rakamlar

MEB’den Öğrencilere Sınıf Tekrarı Kararlarına İnceleme Hakkı: İşte Sürecin Detayları

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödeme Takvimi Belli Oldu

İzmir Alev Alev: 18 Uçak, 10 Helikopterle Müdahale! Tahliyeler Başladı

Yükleniyor

YAZARLAR