Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda yapılan ve akılda kalan en önemli uygulardan birine imza atarak Bakan Ziya Selçuk döneminde ara tatil uygulamasını başlattı. Alınan karar sonrasında kasım ve nisan aylarında okullar birer hafta tatil edilmeye başladı. Bu dönemlerde okullar öğrenciler için tatil olurken, öğretmenler ise hizmet içi eğitime alınıyor ve mesleki seminerlere katılıyor.

Pandemiden önce öğretmenler seminer döneminde okula giderek seminerlere yüz yüze katılıyordu. Ancak pandemi ile birlikte oluşan riskin azaltılması amacıyla seminerler online olmaya başladı.

2022 Kasım ara tatilinde seminerlerin online mi yüz yüze mi olacağı konusunda ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in net açıklaması var. Bakan Mahmut Özer, yaptığı açıklamada 2022 seminerlerinin online yapılacağını bildirmişti. Bakan Özer bu açıklamayı Haziran ayında yapmıştı.

Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'in açıklaması dikkate alındığında 2022 Kasım ayı ara tatili öğretmen seminerlerinin online olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bakan Mahmut Özer'in de bu yönde bir açıklama yaparak öğretmenlerin beklentilerine yanıt vermesi bekleniyor.