Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda karne heyecanı yaşanıyor. İlkokuldan liseye, okul öncesi eğitim öğrencilerinden ortaokula kadar tüm öğrenciyer yarın karne alacak. Öğrencilere yapılacak olan karne dağıtı:mlarının satleri ise farklılık gösterecek.
Karneler Türkiye genelinde yarın sabah 8:30'dan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Ancak tüm okullarda farklı uygulamalar olabilecek.
İkili öğretim yapan okullarda karneler okul idaresi tarafından belirlenen saatlerde, sabahçılara sabah saatlerinde, öğlecilere ise öğleden sonra dağıtılacak. Ancak Pandemi nedeni ile okullar farklı uygulamalarla bölgesel şartlara uygun kararlar alarak saat belirleyecekler.
Genellikle ikili eğitim yapan okullarda sabahçı öğrencilere saat 10'a kadar, öğleci öğrencilere ise 12'ye kadar karneleri dağıtılıyor. Bu satlerde tören yapılırken öğrenciler belirlenen satten 1 saat önce okula giderek karne alabiliyorlar.
Normal eğitim yapılan okullarda da değişken saat uygulamaları olabiliyor. Kural olarak son derste karne verilmesi bazı okullarda benimsenirken, özellikle büyük şehirlerde öğleden önce karneler verilerek yola gidecek velilerin talepleri de karşılanıyor.
En doğru seçenek ise öğretmenle ve okul idaresi ile iletişime geçerek okulun karne dağıtım saatini öğrenmek olacaktır.