Öğretmenlerin özlük haklarını, görev ve sorumluluklarını, çalışma koşullarını, atama, yer değiştirme ve emeklilik usullerini belirlemeyen, meslek etiği, mobbing ve şiddet konusunda öğretmeni korumayan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun revize ve sınav esaslı kariyer basamakları sisteminin iptal edilmesi şarttır.

Bunun yanı sıra eğitim çalışanları geçim derdine düşmüş, mevcut ekonomik koşullar altında eğitim çalışanlarının maaşlarına, enflasyon farkına ek olarak zam yapılması elzem olmuştur. Eğitim çalışanlarının alım gücünü destekleyecek biçimde ek zam ve vergi dilimi düzenlemesi talep ediyoruz.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Ege Bölge Temsilciliklerimiz “Kanunla Değersizleştirilen Öğretmenler Geçim Derdinde” başlığıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları sistemi başta olmak üzere ek zam ve vergi dilimi düzenlemesi talebi ile basın açıklaması düzenleyecektir. 15 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 14:00’te İzmir Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilecek basın açıklamasına tüm üyelerimiz ve eğitim çalışanları davetlidir.

Güçlü bir ses vermek ve her türlü politik duruştan soyutlanmış biçimde bir olmak için sizleri de aramıza bekliyoruz.

EĞİTİM VE BİLİM GÜCÜ DAYANIŞMA SENDİKASI (EĞİTİM GÜCÜ SEN)