Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kritik toplantının gündeminde ise başörtüsünü anayasal güvence sağlayacak anayasa değişiklik teklifi yer alacak. Enflasyonla mücadele ve ekonomik tedbirler de Kabine’nin gündeminde yer alacak.

Kabine Toplantısının Gündeminde Hangi Konular Yer Alacak

Cumhurbaşkanlığı Kabine’sinin gündeminde başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak anayasa değişiklik teklifi olacak. Bu kapsamda hazırlanan taslak metin ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından bir sunum yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "aileyi güçlendirecek şekilde başörtüsüne anayasal güvence" getirileceğine yönelik sözleri sonrası çalışmalar tamamlandı. Erdoğan’a teklif sunuldu. Kabinede teklife dair sunum yapılması ve düzenlemeyle ilgili olarak Erdoğan'ın onay vermesinden sonra anayasa değişiklik teklifinin meclise gelmesi bekleniyor. Anayasanın 41. maddesiyle aileye dair düzenlemeler yapılmasına ilişkin görüşler de değerlendirilecek.

41 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazası ise hala gündemde. Patlamayla ilgili soruşturma devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak "raporların çıkmasıyla ihmali görünen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak" mesajı vermişti. Bu kapsamda soruşturma kapsamında ulaşılan son bulguların da kabine toplantısında gündeme gelmesi planlanıyor.

Faiz kararı, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar, meclis gündemindeki torba yasalar kabinede ele alınacak.

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG) yürüttüğü çalışmalarda gözler 29 Ekim 2022 tarihinde. Yerli otomobil banttan inecek. Gözler TOGG'un fiyatında. Kabine toplantısı sonrasında Erdoğan’ın yerli otomobile dair de mesajlar vermesi bekleniyor.