İzmir sabahın erken saatlerinde meydana gelen depremle sarsıldı. Kuşadası Körfezi İzmir Menderes açıklarında bu sabah erken saatlerde saat 06:18'de 3.8 ve 06:24'te 5.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Yaşanan depremler, İzmir, Aydın ve birçok çevre ilden de hissedildi. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen deprem bölgede paniğe neden oldu. AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı  AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbar alınmadığı bilgisini paylaşarak depremle ilgili ilk bilgileri verdi. Öte yandan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık 'Etkilerini araştırıyoruz geçmiş olsun' açıklamasını yaparak ilk bilgileri verdi. Yaşanan depremin meydana geldiği sabah saat 06:24'ten bu yana ondan fazla artçı sarsıntı yaşandı...

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD)  tarafından paylaşılan verilere göre, Kuşadası Körfezi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede bu depremden 6 dakika önce 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. 
Art arda yaşanan depremlerden 5.0 büyüklüğünde olanı bölgede şiddetli hissedilirken, çevre illerde de sarsıntıya neden oldu ve vatandaşları uykularından uyandıran deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Şu ana kadar sağlık ve güvenlik ekiplerine herhangi bir olumsuzluk yansımadı.

AFADAIKLAMASI: OLUMSUZ İHBAR YOK

Sabah saatlerinde yaşanan depremle ilgili AFAD'dan rahatlatan bir açıklama yapıldı. 
"İzmir ili Menderes ilçesi açıklarında saat 06.24’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.. Menderes ilçesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır."
Kızılay ise Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

VATANDAŞLAR DEPREMİ PAYLAŞTI

Depremi hisseden bazı sosyal medya kullanıcıları ise yaşadıklarını şu mesajlarla paylaştı:
Ata Benli: İzmir’de acayip deprem oldu uykumdan uyandım. Geçmiş olsun
Filiz Zeynep Sayar: ok feci bir depremle uyandık. Şokumuzu atmaya çalışırken daha büyüğüyle şok olduk... 2 sene önceki travmamızı yeni atmışken.
Mete Alpaslan Katırcıoğlu: Kuşadası tarafında iyi sallandık umarım ciddi bir şey yoktur.
Yavuz Ercan Gül: Az önce Kuşadası merkezli 5 şiddetinde sallandık. Allah beterinden korusun. Uykudan uyandırdı.