İSTANBUL Metro Türkiye ve İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu iş birliği ile İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen masterclass etkinliğinde İtalyan Şef Igles Corelli yaklaşık 80 katılımcının bulunduğu etkinlikte bir yandan gıda israfına dikkati çekerek atık minimizasyonuna odaklanan menüler hazırlarken, bir yandan da atıksız mutfak konusundaki yaklaşımı ve deneyimlerini paylaştı.

Metro Türkiye açıklamasına göre, çalışmalarını sürdürülebilirlik odağıyla yürüten ve bu konuda bütüncül bir yaklaşım benimseyen Metro Türkiye, yeme içme işletmelerinde sürdürülebilirlik ve atıksız mutfaklar için çalışmalarına devam ediyor.

Türk mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 30 yılı aşkın bir süredir çalışan Metro Türkiye, sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele alıyor ve tüm faaliyetlerinin merkezine koyuyor.

Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olarak kurduğu Gastronometro’da Türk şefler ve uluslararası gastronomi dünyasını buluşturan Metro Türkiye, bir kez daha atıksız mutfak yaklaşımlarına dikkati çekti.

Metro Türkiye, İtalya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında eski Michelin yıldızlı İtalyan Şef Igles Corelli ile Gastronometro’da masterclass etkinliğine ev sahipliği yaptı.

“Malzemeye Saygı” felsefesiyle tanınan ve 11 kitabın da yazarı olarak yemek kültürüne birçok katkısı olan Şef Corelli, mutfak deneyimlerini ve yemek yapma anlayışını paylaşırken tek bir ana ürünle uyguladığı farklı tekniklerin yanı sıra sürdürülebilirliğin en kritik noktalarından biri olan atık minimizasyonu konseptiyle menüler hazırladı.

Uzun yıllardır gıda atıklarının önlenmesinden yerel üreticinin ve ürünlerin korunmasına, ürünlerin izlenebilirliğinden sürdürülebilir kaynakların kullanılmasına kadar kendi bünyesinde çalışmalar yapan Metro Türkiye, İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında eski Michelin yıldızlı ünlü İtalyan Şef Igles Corelli ile düzenlediği masterclass etkinliğinde Gastronomi öğrencileri ve genç sektör profesyonelleriyle bir araya geldi.