ROMA İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Malta Dışişleri, Avrupa ve Ticaret Bakanı Ian Borg ile Akdeniz'de istikrarı ve yasa dışı göçle mücadele konusunu görüştü.

Tajani'nin ev sahipliğinde Roma'da gerçekleşen görüşme sonrasında İtalya Dışişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Yasa dışı göçle mücadele ve Akdeniz'in istikrarını teşvik için ikili ve Avrupa Birliği (AB) işbirliği, Libya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BM) işbirliği ve Batı Balkanlar konularına odaklanıldı." ifadesi kullanıldı.

Tajani de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Borg'a ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek "Akdeniz'deki istikrardan yasa dışı göçle mücadeleye kadar ortak sınamalara etkin çözümler bulmak için Brüksel’de de beraber çalışmaya devam." değerlendirmesinde bulundu.

İtalya ve Malta, Akdeniz'in orta kesiminde yıllardır süren düzensiz göç akınında, Akdeniz'i geçebilen ya da kurtarılan göçmenlerin Avrupa'da ilk ayak bastıkları yer olma özelliği taşıyor.

Her iki ülke de göçmenlerin karşılanması konusunda AB'den ve diğer üye ülkelerden bu akına karşı yeterli dayanışmayı görmediğini savunuyor.