İSTANBUL İstanbul'da hukuk bürosundan aradıklarını ve haklarında yasal işlem başlatılacağını söyleyip kandırdıkları vatandaşlardan para alarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 2'si kadın 4 şüpheli tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefon dolandırıcılığı mağduru bir vatandaşın ihbarı üzerine faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan incelemede, hedef aldıkları vatandaşları telefonla arayarak kendilerini avukat olarak tanıtan şüphelilerin, karşılarındaki kişiyi "Hakkınızda icra takibi, yasal işlem başlatılacak." diyerek kandırdıkları ve kendi hesaplarına para yatırmaya ikna ettikleri anlaşıldı.

Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Esenyurt'ta bir adreste kurdukları ofiste dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttüklerini belirleyen polis, düzenlenen operasyonda 3'ü kadın 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonda, dolandırıcılık için kullanıldığı belirlenen 10 cep telefonuyla 7 bilgisayara da el konuldu. Şüphelilerin, aradıkları kişileri çeşitli sıfatlarla sınıflandırarak bilgilerini ve konuşmaları arşivledikleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kadın şüphelilerden M.Ş. (25) ve G.B. (23) ile S.A. (23) ve S.A. (25) tutuklanırken, T.D. (29) ile yaşı küçük Z.Y. (17) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.