İstanbul'da 4 gün boyunca yağış beklendiği ve vatandaşların dikkatli olması gerekeiği bildirildi. Ankara ise fırtına ile karşı karşıya. İşte Meteoroloji ve Valilik açıklamaları ile İstanbul ve Ankara hava durmu detayları:

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre yarından itibaren başlayacak yağışlar cuma gününe kadar ülke genelinde etkili olacak. İstanbul'u 4 gün yağışlı hava bekliyor.

Türkiye sonbahar hava şartlarının etkisi altına girdi.

Hava sıcaklıkları belirgin şekilde düşerken sonbahar yağmurları da kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahmin raporuna göre 2 – 8 Ekim 2022 tarihleri arasında genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç batı kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağış 4 gün etkili olacak
Pazartesi gününden itibaren Karadeniz, Batı Trakya ve İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağış bekleniyor.

Salı gününden itibaren ise ülkenin birçok yerinde etkili olması beklenen yağışların İstanbul ve çevresinde de cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: İstanbul’u 4 gün yağışlı hava bekliyor

Fırtına uyarısı yapıldı

Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın yarın (02.10.2022 Pazar) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın (02.10.2022 Pazar) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa)kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Marmara Denizi'nde rüzgarın yarın (02.10.2022 Pazar) sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Ankara Valiliği "fırtına"ya karşı uyardı

Yarın kuzey ve iç kesimlerdeki bölgelerde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Ankara Valiliği de kentte öğle saatlerinden itibaren etkili olması öngörülen fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ise sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusunda, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında, gece Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) bekleniyor.

Yetkililerin açıklamasına göre iç kesimlerde batı ve güneybatı zamanla kuzeybatı, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.

Ankara Valiliği de kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre 2 Ekim Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Ankara çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden; ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."