İsrail Ticaret Odaları Federasyonu öncülüğündeki ithalatçı bir heyet, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleriyle buluşacak.

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik krizin sona ermesi ve Kovid-19 salgınının ardından Federasyon öncülüğünde kalabalık bir İsrailli ithalatçı heyetin, Türk ihracatçılarıyla görüşmek üzere İstanbul'a gittiği belirtildi.

Türkiye’nin, İsrail iş sektörünün “büyük ve önemli bir ticaret ortağı” olduğuna işaret edilen açıklamada, yaklaşık 100 kişiden oluşan heyetin, TİM ile iş birliği içinde, “daha fazla ithalat kanallarını ortaya çıkarmak" için temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Açıklamada, ziyaret kapsamında heyetin 6 Aralık Salı günü, Türk ürünlerinin İsrail'e ithal edilmesi konusunda yaklaşık 400 Türk ihracatçıyla B2B görüşmeleriyle bir araya geleceği aktarıldı.

Açıklamaya göre, İsrailli ithalatçılar; gıda, kozmetik, inşaat ve hammadde, oyuncak, bebek ürünleri, metal, mobilya, tekstil, tıbbi malzeme, kimyasallar, plastik ve ev eşyası firmalarının temsilcileriyle görüşecek.

İsrailli heyete, ziyaretinde İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian da eşlik edecek.