KUDÜS İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentinde trafik kazasında ölen bir İsraillinin, silahlı gruplarca kaçırılan cesedinin iade edilmesini talep etti.

Gantz Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Cenin'de trafik kazasında hayatını kaybeden Tiran Ferro'nun, hastaneden kaçırılan cesedinin iadesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Gantz, "Filistin yönetiminin ve güvenlik güçlerinin, Ferro'nun cesedinin iadesi için çalışacağını umuyoruz. İsrail, Ferro'nun cesedini ailesine iade etmeye kararlıdır ve bu gerçekleşecektir." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Cenin Mülteci Kampı'nda onlarca Filistinli, İsrail'in elindeki Filistinli naaşlarının teslim edilmesi talebiyle yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe katılanlar, insan hakları kuruluşlarından, bu konuda İsrail'e baskı uygulamasını istedi.

Oğlunun naaşı İsrail'in elinde olan İyad el-Azmi AA muhabirine, ister Ferro'nun cesedini teslim etmek isterse saklamak şeklinde olsun alacağı tüm kararlarda direniş güçlerinin arkasında olduklarını göstermek için yürüyüşe katıldıklarını ifade etti.

Azmi, Ferro'nun cesedinin teslim edilmesini isterken Filistinlilerin naaşlarının alıkonulması emrini veren Gantz'ın yargılanmasını talep etti.

Haaretz gazetesi daha önce yayımladığı haberde, trafik kazasında hayatını kaybeden Tiran Ferro'nun kuzeydeki Daliyet el-Karmel bölgesinden Dürzi topluluğuna mensup olduğunu aktarmıştı.

Gazeteye konuşan Ferro'nun ailesi, silahlı kişilerin Cenin'deki İbn-i Sina Devlet Hastanesi'ni basarak Ferro'yu arabayla kaçırdıklarını ileri sürmüştü.

Filistin Radyosu da Cenin'deki silahlı grupların İsrail vatandaşı bir kişinin cesedini kaçırdığını, buna karşın İsrail ordusu tarafından tutulan Filistinlilere ait cesetlerin ailelerine teslimini talep ettiğini duyurmuştu.

Radyo, "Filistin makamlarının Cenin'deki silahlı grupların cesedi teslim etmesi için girişimde bulunduğunu ancak henüz sonuç alınamadığını" aktarmıştı.

Resmi verilere göre İsrail, 2015'ten bu yana 12'si çocuk, 2'si kadın olmak üzere 117 Filistinlinin naaşını elinde tutuyor. Bu naaşlardan 17'sinin Cenin sakinlerine ait olduğu ifade ediliyor.