KUDÜS İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da trafik kazasında ölen bir İsraillinin, silahlı gruplarca kaçırılan naaşının kendilerine teslim edildiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrailli güvenlik birimlerinin çabaları, Filistin güvenlik birimleri ve Filistin yönetimi ile koordinasyon halinde Cenin'de trafik kazasında hayatını kaybeden İsrailli Tiran Ferro'nun cenazesinin geri alınarak ailesine teslim edildiği" belirtildi.

İsrail Ordu Radyosu da güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrailli gencin cenazesinin teslim alınması karşılığında silahlı gruplara "hiçbir şey verilmediğini" aktardı.

AA’ya konuşan Filistinli güvenlik kaynakları da Ferro'nun cesedinin teslim edildiğini doğruladı.

Kaynaklar, güvenlik güçleri ve bölgenin ileri gelenlerinin girişimleri sonucu, cenazenin Filistin emniyetine verildiğini, onların da bu sabah İsrail makamlarına teslim ettiğini aktardı.

İsrail ordusu, dün ülkenin kuzeyindeki Daliyet el-Karmel bölgesinden Dürzi topluluğuna mensup Tiran Ferro'nun trafik kazasında hayatını kaybettiğini ve silahlı kişilerin Cenin'deki İbn-i Sina Devlet Hastanesini basarak Ferro'yu arabayla kaçırdıklarını açıklamıştı.

Filistin Radyosu da Cenin'deki silahlı grupların İsrail vatandaşı bir kişinin naaşını kaçırdığını, buna karşın İsrail ordusu tarafından alıkonulan Filistinlilere ait cenazelerin ailelerine teslimini talep ettiğini duyurmuştu.

Resmi verilere göre İsrail, 2015'ten bu yana 12'si çocuk, 2'si kadın olmak üzere 117 Filistinlinin naaşını elinde tutuyor. Bu naaşlardan 17'sinin Cenin sakinlerine ait olduğu ifade ediliyor.