Bugün, 23 Temmuz 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    10639,29%0,22
  • DOLAR

    40,45% 0,10
  • EURO

    47,51% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4453,89% -0,09
  • Ç. ALTIN

    7068,94% 0,00

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanlığı'na Prof. Dr. Fatih Savaşan seçildi

Genel 18.03.2023 16:20:33 0
İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanlığı

İSTANBUL (AA) - İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Savaşan seçildi.

Yeni yönetimine Türkiye ve İslam dünyasından akademisyenlerin seçildiği birliğin çok sayıda uluslararası üyesi bulunuyor.

AYBİR Genel Kurulunda AA muhabirine açıklama yapan Savaşan, İslam dünyasının ihyası için öncelikle ilmi, fikri ve entelektüel çabanın artırılması gerektiğini söyledi.

AYBİR’in 2011 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğuna dikkati çeken Savaşan, "Uluslararası dernek statüsündeyiz. Bu, bize dünyanın her tarafından akademisyen ve yazarları kabul etme imkanı veriyor. Bu, aynı zamanda bize sorumluluk da veriyor." dedi.

İslam dünyasının sorunlarını tartışmak ve Türkiye gibi ülkelerin yükselen iddiasının altını doldurmak için fikri, ilmi ve entelektüel alanda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Savaşan, bu çabaların yerine getirilmesi amacıyla iletişim ağının oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Savaşan, "AYBİR, düzenli olarak analiz ve raporlar yayımlayacak. Çalıştaylar, seminerler, genç akademisyenlere yönelik yaz/kış okulları düzenleyecek olan AYBİR, yıllık olarak sürdüreceği 'Akademisyenler ve Yazarlar Forumu' ve disiplinler arası yuvarlak masa toplantıları ile İslam dünyasının ana sorunlarını tartışacak ve daha iyi bir dünyanın inşası için öneriler geliştirecek." şeklinde konuştu.

- "Akademisyen ve yazarlara büyük vazife düşüyor"

Sadece İslam ülkelerindeki değil Batı ülkelerindeki akademisyen ve yazarların da birikimini bir havuzda toplamayı hedeflediklerini vurgulayan Savaşan, bu vizyonu genel kurul ile belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Savaşan, "Türkiye’nin iddiasının yükseldiği bir dönemde akademisyen ve yazarlara büyük vazife düşüyor çünkü Türkiye sadece bölgesel değil küresel iddiası olan bir ülke. Bu iddianın daha fazla dillendirilebilmesi ve yüklenen misyonun yerine getirilmesi ilmi, fikri ve entelektüel çaba ile olacak. AYBİR, bunu tesis etme çabası içinde olacak." diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden 1993 yılında mezun olan Savaşan, Colorado Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde yüksek lisans, Kansas Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde doktora yaptı. Sakarya Üniversitesinde daha önce rektörlük de yapan Savaşan, aynı üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev alıyor.

Yorum

EYSEN’den Şube Müdürlerinin Özlük Hakları İçin Kamu Denetçiliği Kurumu'na Başvuru

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Tarihi Çağrı: "12 Yıllık Zorunlu Eğitimi Tartışmaya Açalım!"

Öğretmenlerin 14 Günlük Maaş Farklarında Hata: Kimler Eksik Ödeme Aldı?

Matematik Netleri Alarm Veriyor: Yaklaşık 1.1 Milyon Aday Sadece Üç Soruya Doğru Yanıt Verebildi!

Oğuz Özat, yorum yazan öğretmene böyle isyan etti

İkinci İl Dışı Atamalar Neden Yapılamayacak? Öğretmenlerin Görev Yeri Değişikliği Çıkmazı!

Anadolu Üniversitesi’nden Öğretmenlere Sınav Ücreti Zammı: Yeni Tarife Açıklandı

CHP'den MEB'in "Proje Okulları Yönetmeliği"ne Danıştay Hamlesi: İptal ve Yürütmeyi Durdurma Talebi!

Türk Eğitim-Sen'den Kritik Toplu Sözleşme Talebi: İl ve İlçe Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürlerine Maaş İyileştirmesi!

WhatsApp Okul ve Veli Grupları Tarih Oluyor, Yerine Yeni Uygulamalar Geliyor

Savcıların şifresiyle FETÖ dosyası kapattığı iddiasıyla zabit katibine 1190 yıl hapis cezası talebi

İmam hatip ortaokulunun rekor yüzdelik dilimi ve %3’teki öğrenci sayısı açıklandı

Kocaeli’de il müdürü görevden alındı

2025-2026 Özel Üniversite Fiyatları!

Güldür Güldür’de Şok Ayrılık

Roketsan'dan Savunma Sanayiine Güçlü Katkı: Yeni Nesil Füzeler Gökbora, Eren, İHA-300, Akata ve Hipersonik Tayfun Blok-4 Tanıtıldı

Radar Aracına Çarpan Otomobil 1'i Polis 2 Kişiyi Yaraladı!

Köyüne Dönene 3 Milyon TL Destek: Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Dönem Başladı

Tıp Fakültelerinde Zirvedeki 10 Üniversite Açıklandı: Koç Üniversitesi İlk 24'ü Arıyor!

İzinsiz çalışıp sınırdışı kararı alan kişilerin masraflarının işveren tarafından karşılanmasına dair yönetmelik yayımlandı

Hukuk Fakültesi Barajı Tartışması: YÖK’ün 100 Bine Düşürme Kararı Öğrencileri Mağdur Etti!

İl milli eğitim müdürü olarak atanan İlhan Saz göreve başlama ve teşekkür mesajını yayınladı

500 Bin TL Faizsiz, 1 Yıl Ödemesiz Kredi! Bankadan Sıfır Faizli Destek Kredisi Fırsatı

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Başvurularına Kimler Katılamayacak? MEB'den Kritik Duyuru!

Öğretmenler Dikkat! Maaş Karşılığı ve Ek Ders Saatleri Yarı Zamanlı Çalışmaya Engel Mi?

Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu Öğretmeni Meral Belek Vefat Etti

Balıkesir, Giresun, Rize ve Kahramanmaraş’a Yeni Eğitim Müdürleri Atandı

Termometreler Yandı: Aydın’da 43,6 Dereceyle Rekor Sıcaklık!

Orhan Şen’den İstanbul Valisi’ne Çağrı: Mesai Saatleri Değişsin, Sıcaklık Afete Dönüşmesin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barış İçin Caydırıcılık Şart, Yerlilik Oranı Yüzde 80'i Aştı

Yükleniyor

YAZARLAR