Taksitli ödeme imkanı varsa, kredi kartı sahiplerinin yüzde 71'inin, taksitli alışveriş yaptığı ortaya çıktı. Her zaman tek çekim ödeme yaptığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 25.

Her 10 kişiden 9'u, alışverişlerde kredi kartı kullanıyor. Alışverişlerin tamamında kredi kartı kullananların oranı yüzde 49. Kredi kartı kullananların yüzde 55'i, aylık gelirleri nakit ödemeye yetmediği için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor.

Her 3 kişiden biri ödemelerin bir ay ertelenmesinden dolayı kredi kartı ile alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Dönemlik kart borcunun tamamını ödediğini söyleyen kart sahiplerinin oranı yüzde 46 iken, yüzde 21i dönemlik borcun biraz azını yatırdığını belirtiyor. Minimum tutarı ödeyenlerin oranı ise yüzde 26. Bireylerin yüzde 61inin kendine ait bir kredi kartı bulunmakta. 

Toplamda kredi kartı kullanan bireylerin oranı yüzde 70.

Para Analiz'in yayınladığı habere göre ;

Ipsos Türkiye CEOsu Sidar Gedik, verilerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Araştırmamıza katılan her on kişiden üçünün bir kredi kartı yok. Bu aslında kredi kartı piyasasında henüz hala gidilecek bir yol olduğunu gösteriyor. Kredi kartı sahibi olan her iki kişiden biri tüm alışverişlerini kredi kartı ile yaptığını belirtiyor. Kredi kartı bilinçli kullanım gerektiren bir ürün. Bireyin finansal kapasitesi dahilinde kullanıldığında hiç kuşkusuz çeşitli avantajlar sağlayabiliyor, mesela her on kart sahibinden yedisi taksitli alışveriş imkanlarından faydalanıyor. Öte yandan tüm alışverişlerini kredi kartı ile yapanların yarıdan fazlası bu davranışın nedeni olarak nakit ödeme için gelirinin yetersizliğini belirtiyor. Yüksek enflasyon ile mücadelede kredi kartı iki ucu keskin bir bıçak gibi. İpin ucunun kaçma ihtimali var, kredi kartı kullanıcılarının %29u bu duruma yakın, bu kesim ya ancak minimum ödeme tutarını ödeyebiliyor ya da onu dahi ödeyemiyor.