Adalet Bakanlığına Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan infaz ve koruma memuru Erdem Karapınar'ın (36) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Mersin'e bağlı Tarsus ilçesindeki 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan İnfaz ve Koruma Memuru Erdem Karapınar'ın (36) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Erdem Karapınar adlı memurun dağcılık kulübü üyesi ve profesyonel dağ ve doğa bilgini olduğu öğrenildi. İnfaz Koroma Memuru Erdem Karapınar’ın, en son doğum gününü arkadaşlarıyla 3 bin 524 metre yükseklikteki Medetsiz Dağı eteklerinde kutladığı ve bir gezi esnasında kalp krizi geçirdiği, kurtarılamadığı ve yaşamını yitirdiği bildirildi.
Hayatını kaybeden Erdem Karapınar'ın cenazesi, yakınlarına teslim edildi. Cenaze, Mersin'in amlıyayla ilçesine bağlı Fakılar Mahallesi mezarlığında defnedildi. Tarsus Cezaevi'nde infaz koruma memuru olarak görev yapan Karapınar'ın cenazesine, yakınlarının yanı sıra meslektaşları da katıldı.
Ölüm haberinin ardından CİPDER'den taziye mesajı yayınlandı: 
Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan İnfaz ve Koruma Memuru Erdem Karapınar'ın geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendik. Meslektaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.