Bursluluk SInav Tarihleri ne zaman. Milli Eğitim bakanlığının ilköğretim ve lise öğrencileri için düzenlediği İOKBS İlköğretim Lise Bursluluk Sınav Tarihleri ne zaman. 
Öğrencilerin 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 sınıflarında girdiği bu sınavda başarılı olan öğrencilere kalan eğitim hayatlarında karşılıksız burs veriliyor. MEB bu sınavda maddi durumu yetersiz olan öğrencilere öncelik veriyor ancak başarı da sonuçlar değerlendirilirken oldukça önemli bir faktör oluyor.
Bakanlık bu yıl da bursluluk sınavı için tarihleri açıkladı. 4 Eylül 2022 yılında yapılacak bursluluk sınavına ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri katılabilecek. Bursluluk sınavı için başvuru tarihleri ise henüz açıklanmadı. Sınava daha önce girmemiş ya da girmiş ve sınavı kazanamamış her öğrenci sınava girebilecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler burs alma hakkı elde edecek. Burs için maddi durumu yetersiz olan öğrencilere öncelik verilecek.
Bursluluk sınavı için geri sayım başladı. Başvuru tarihleri henüz belirtilmemiş olsa bile sınav tarihinin belli olması öğrencilerin hazırlanmaya başlamasını sağladı. Öğrenciler sabırsızlıkla sınav tarihinin gelmesini bekliyor.