MEB İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına atanma şartında yönetmelik değişikliğine giderek yazılı ve sözlü veya yazılı sınavla atanmış müdürlük yapma şartını kaldırdı. Ayrıca 25 ağustos 2021 değişikliği ile daire başkanı olma şartları da kaldırılmıştı. Yeni değişiklikte de sadece İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına atanma şartlarını içerdiği için daire başkanlığına atanmada her hangi bir şart aranmamaktadır.
5 Kasım 2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik değişikliği;
MADDE 23 – (1) İl millî eğitim müdür yardımcısı ve ilçe millî eğitim müdürü kadrolarına atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartları aranır. İlçe millî eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda ayrıca öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartı aranır.”

Değişiklik öncesi Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında yönetmeliğin 23. Maddesinin eski hali ;
MADDE 23 – (1) İlçe millî eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartları aranır.
(2) İl millî eğitim müdür yardımcısı kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartları aranır.
(3) (3) (Mülga fıkra: 25.08.2021 - 31579 s. R.G. Yön./2. md.).”

Görüldüğü üzere bu değişiklikle birlikte ilçe millî eğitim müdürü kadrolarına atanacaklarda yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartı kaldırılmış ve İl millî eğitim müdür yardımcılığı ile aynı şartlar getirildi. 25 ağustos 2021 değişikliği ile daire başkanı olma şartları da kaldırılmıştı.