Milli Eğitim Bakanlığınca MEB kadrolu öğretmenlerin 2022 yılı yer değiştirme takvimi 3 Haziran 2022 tarihinde ilan edilmişti. MEB tarafından ilan yayımlanan duyuruya göre İller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı atama ve yer değiştirmelerde öğretmenlerin başvuruları 25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak ve atamalar 1 Ağustos 2022'de ilan edilecek.


 3 YILLIK ALIŞMA SÜRESİ ARANMAYACAK İLLER

MEB il dışı öğretmen atama ve yer değiştirme başvurularında görev yapılan ilde 31 Aralık tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresinin doldurulması şartı olacak. Ancak şu illere atama başvurusu yapan öğretmenler için 3 yıl şartı aranmayacak; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van 
Bu illerin dışında görev yapan öğretmenlerin bu illere yer değiştirme başvurularında üç yıl süre şartı aranmayacak ve bu kapsamda yapılan başvurularda  atama işlemi, üç yıllık süre şartını taşıyan öğretmenlerin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama yapılmayan eğitim kurumları dikkate alınarak tercihler doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak. 

HİZMET PUANI EŞİTLİĞİ

Atama başvurusu yapan öğretmenlerin hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek, eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecek.
"2022 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu alışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru"ya ulaşmak için tıklayınız. 62c884c5527e1.pdf