İl dışı atamalarda öğretmenlere iptal hakkı tanınacak mı? MEB tarafından yapılan il dışı/İller arası öğretmen atamaları tamamlandı. Ancak bazı öğretmenler atamalar sonucunda çeşitli nedenlerle atandıkları ile gitmek istemiyor, ya da illerinde göreve devam etmek durumunda kalıyor. Bu durumda olan öğretmenler il dışı atama iptali hakkı istiyor. İllet arası tayinde iptal hakkı tanınması için sendikalar da bakanlığa girişimler yapmıştı. peki öğretmenlere il dışı atama iptal hakkı verilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin il dışı, iller arası atama taleplerini alarak atamaları sonuçlandırdı. Bakanlık tarafından yapılan atamaların ardından gelişen olaylar nedeni ile, ya da hatalı tercih nedeni ile bazı öğretmenler atandıkları illere gitmek istemiyor. 
Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığından il dışı atama iptali için bir kereliğine mahsus bir hak verilmesini istiyor. Ancak MEB'den bu yönde herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Sendikalar da Milli eğitim bakanlığına girişimde bulunarak, öğretmenlere il dışı atama iptali hakkı tanınmasını istiyor. Öğretmenler ve sendikalar il dışı atama iptali talebini çeşitli gerekçelere dayandırıyor. Öğretmenlerin haklı taleplerine yönelin önemli bir mesdaj yayınlandı.

İL DIŞI ATAMA İPTAL HAKKI MÜJDESİ GELİYOR

İl dışı öğretmen atamalarında öğretmenlere iptal hakkı geliyor.  İl dışı atama ile ilgili olarak öğretmenlerin beklentilerinin karşılanacağı ve il dışı iptal hakkı tanınacağı yönündeki bilgi şöyle:

İl dışı öğretmen atama iptal hakkı geliyor

möap platformu yöneticisi Harun Yeşilova il dışı iptaliyle ilgili bir müjdenin olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''İl dışı iptaliyle alakalı çok yoğun talep vardı. Bir müjde de buradan verelim. Bu konuyla alakalı çalışmalar da bitmek üzere. Şartlı il dışı iptali bakanlığın gündeminde''
il dışı alınan okulda eğer norm kadrosu boş ise geri dönüş olacak, fakat norm kadrosu dolu ise il dışı iptali yapılamayacak. Yani il dışı tayini istediğiniz bir önceki okulunuzda norm kadronuz boş ise iptal yapılabilecek, eğer bir şekilde dolmuş ise yapılamayacak.