İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) MYO Uçuş Harekat Yöneticiliği Programı'na Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen yetki belgesi yenilendi.

İGÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite için uygun görülen "Uçuş Harekat Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi" yetki belgesi tekrar verildi.

İlk kez 2018'de aldığı yetki belgesiyle gereklilikleri yerine getiren ve başarısını kanıtlayan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO), SHGM tarafından tekrar yetkilendirildi.

Kaliteli eğitim vermeyi kendine misyon edinen İGÜ, ulusal ve uluslararası alanda standartlara uygun, çağın gerektirdiği teknolojilere sahip altyapısı, tecrübeli öğretim görevlileri ve akademisyenleriyle uçuş harekat uzmanı yetiştirmeye devam edecek.

Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen nitelikli eğitimlerle öğrencilere havacılık alanında fark yaratan bir eğitim standardı sunan İGÜ'nün verdiği Uçuş Harekat Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi ile ilgili bölümden mezun öğrenciler, 3 ay süreli ve yüksek maliyetli herhangi bir uçuş harekat uzmanı kursuna gitmeden üniversiteden aldığı sertifika ile SHGM sınavlarına girme hakkı kazanıyor.