İcralık borçların silinmesi ile ilgili düzenlemenin detayları ortaya çıktı. İcralık borçların silinmesi için yapılacak düzenmeye ilişlkin ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan ayrıca vatandaşa sağlanacak doğal gaz desteği ile ilgili de açıklama yaptı. İşte o açıklamanın detayları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın akabinde yaptığı konuşmada, icralık borçlarla ilgili düzenlemenin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2 bin lira (2000TL) ve altındaki borçlar tasfiye edilecek.
Hazine ve Maliye ile Adalet Bakanlıkları da icralık borçlar düzenlemesi ile alakalı olarak harekete geçti. Dar gelirliyi korumayı planlayan düzenlemede sona gelindi, icra ve haciz sorununu çözmek üzere hazırlanan paketin detayları ise daha da netleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından icra takibine düşmüş dosyası bulunan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama yaptı. Açıklamasında,

"Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz" dedi.

5,5 milyon vatandaş icra takibinden kurtulacak

Erdoğan'ın tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış olan ve 2 bin lira ve altındaki alacaklar, gider gösterilerek vergiden düşürülmek sureti ile tasfiye edilecek. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da aynı düzenlemeye dahil olacak.
Düzenleme ile icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaş, icra takibinden kurarılmış olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlemeden yararlanacak her bir vatandaşa hayırlı olsun dileğinde bulunarak;

"Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın Meclis grupları hemen atacaktır" dedi.


"Doğal gaz tüketim desteği devam edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjdelerinin de önümüzdeki hafta başlayacak olan 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelere olacağını dile getirerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, bu ailelere daha güçlü destek vermek amacıyla ilave kaynak aktarımı yaptıkları yönünde oldu.

İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim-öğretim yılı desteği için ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerektiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz kış başlattığımız doğal gaz tüketim desteği programını, bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.
Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere doğal gaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Türkiye Aile Destek Programını geçtiğimiz aylarda uygulamaya alarak, sosyal koruma kalkanımızın kapsamını genişletmiştik. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan ve belirli bir gelir seviyesinin altında olan 831 bin vatandaşımıza temmuz ayında 427 milyon lira destek sağlamıştık. Mevcut ve yeni hak sahibi 1,6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz. Tüm bu sosyal desteklerin de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."