Sanatçı Gülşen, 4 ay önce söylediği bir sözden dolayı hakkında savcılık kararı ile gözaltı emri çıkartılmıtı. Gülşen polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Gülşen hakkında HSK tarafından resmi açıklama yapıldı. HSK'nın resmi açıklama metni ulusal basında geniş yer buldu. İşte HSK'nın o açıklaması: Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar, Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm verirler.

Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.

HSK'NIN AIKLAMASININ DEVAMI

Anayasa'nın 138’inci maddesi çerçevesinde tüm kişi, kurum ve kuruluşlar ile yazılı ve görsel basın organlarının yargı bağımsızlığına saygı göstererek, yargılama süreçlerine müdahale içeren, hakimlere emir ve talimat niteliği taşıyan her türlü eylem ve söylemden kaçınması Anayasal zorunluluktur.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında TCK'nin 216. maddesi olan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Gülşen'in avukatı Emek Emre, itiraz dilekçesini sunmak için adliyeye geldi.

Avukat Emre, müvekkilinin itiraz dilekçesini Nöbetçi İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesine sunduğu açıklandı. Ayrıca mahkemenin, itirazı değerlendirmesi bekleniyor.