Yeni eğitim öğretim yılında gelecek döneme geri sayım başlarken bazı üniversitelerin online eğitime geçmesinin ardından binlerce kişi "Okullar kapanacak mı, üniversiteler online (çevrimiçi) eğitim mi olacak?" sorularına yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı yüz yüze başlamıştı. Koronavirüs salgınında çeşitli varyantlarla beraber vaka sayılarının artması okulların yeniden uzaktan eğitime döneceği iddialarını da beraberinde getirdi. Peki, Okullar kapanacak mı, üniversiteler online (çevrimiçi) eğitim mi olacak, hangi okullar online eğitime geçti? 
Öte yandan iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online düzenleneceğini bildirdi.
Boğaziçi Üniversitesi ise 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.
Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin online eğitim kararının ardından, finallerin yaklaşmasıyla kalabalık sınıf ortamında yüz yüze sınav olmaktan ve salgına yakalanmaktan endişe duyan birçok öğrenci, sosyal medya üzerinden üniversitelerine daha fazla önlem almaları konusunda taleplerini iletti.
Henüz diğer üniversitelerden bir karar duyurulmadı