Milli İstihbarat Teşkilatı (MİTterör örgütlerine karşı bilgi toplama, değerlendirme ve bu bilgiler ışığında nokta operasyonlarla teröristleri etkisiz hale getirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde yuvalanan ve Türkiye için tehdit oluşturan teröristlere karşı düzenlenen nokta operasyonlar ile terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerini etkisiz hale getiren MİT, bölgedeği YPG/PKK unsurlarına bir operasyon daha gerçekleştirdi. MİT tarafından Irak'ın kuzeyine yönelik olarak gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, Hakurk'ta 4, Metina'da 2 olmak üzere 6 PKK/KCK mensubunu etkisiz hale getirildi.

MİT OPERASYONLARLA 7 AYDA 21 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı MİT, son dönemde yaptığı yurt dışı operasyonlarıyla özellikle terör örgütü PKK'ya büyük darbe vurdu. Türkiye'nin varlığına ve birliğine tehdit oluşturan terör örgütünün pek çok üst düzey yöneticisi, nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. 2022 yılında ocak ve temmuz ayları arasında yapılan operasyonlarla 7 aylık dönemde 20 büyük operasyonda 8'i sağ olmak üzere 21 terörist etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN SUİKASTISI SAĞ OLARAK ELE GEİRİLMİŞTİ

Mit ve güvenlik birimleri tarafından yapılan operasyonlarla ağır darbeler alan terör örgütü PKK'nın son olarak Mahmur, Kerkük, Süleymaniye sözde saha genel sorumlusu olarak görevlendirilen 'Ahmet Rubar' kod adlı terörist Mehmet Erdoğan, 21 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilmişti. Yine Milli İstihbarat Teşkilatının Suriye'de yürüttüğü operasyonda, PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde suikastçısı, 'Rojda' kod adlı Dilbirin Kaçar, yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Yakalanan teröristin, Ocak 2018'deki Zeytin Dalı Harekatı ve Ekim 2019'daki Barış Pınar Harekatı sırasında örgüt bünyesinde 'suikastçı' olarak yer aldığı belirtilmişti. Dilbirin Kaçar adlı teröristin, son olarak Türkiye'nin olası harekatına karşı Kobani bölgesine takviye güç olarak gönderilen terör timinin sözde komutanlığını yaptığı da ortaya çıkmıştı.