Aylardır öğretmenlerin taleplerine kulak tıkayan yetkili sendika, istifalar karşısında kulağının üzerine yatmaktan vazgeçti ve eylem kararı aldı.
EBS'yi eylem kararı alma zorunda bırakan etki, ÜYE İSTİFALARIDIR.Bu etki ne kadar büyürse öğretmenleri hedefe ulaşması da  kadar çabuk olur. 
Öğretmenlerin sendikaları sorgulaması hakkını korumayan sendikadan desteğini çekmesi, sendikal mücadeleyi de beraberinden getirecektir.
 EBS'nin  aldığı eylem kararı da buna bir örnektir. Bu örnekten hareketle öğretmenler sendikalarını çalıştırmaya ve hakkını aramaya devam edeceklerdir.
 İşte bu yüzden ÖMK'nın yeniden düzenlenmesi ve  Kariyer Basamakları Sınav şartının iptal edilmesi için  öğretmenler alınan tüm iş  bırakma eylemlerine destek vermelidir. '"Öğretmenler iş bırakırsa ceza alırlar" gibi benzeri sözlerle iş bırakma eylemlerini engellemeye çalışanların, üye istifaları karşısında aldıkları eylem kararı da, iş bırakmanın sendikal bir hak olduğunun göstergesidir ve daha önceki eylem kırıcılığa yönelik ortaya atılan söylemlerin de dayanaksız, asılsız ifadeler olduğunun da ispatıdır.
 Ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve iyileştirilmesi için yasal yollarla mücadele etmek öğretmenlerin demokratik hakkıdır. İş bırakma eylem kararlarına destek vermek de sendikal bir haktır.
Haklarımız olduğu gibi sorumluluklarımız da var elbet. Öğretmenler olarak, öğretmenlik mesleğinin hak ve itibarını korumak da bizim sorumluluğumuzdur. 
Bu sorumluluğumuzun en başında da üye olurken sendikacılıkta ehliyet ve liyakat kriterini göz önünde bulundurmak, sonrasında da yetki verdiğimiz sendikaları denetlemek ve sorgulamak gelir.
Mesleğimizin saygınlığını korumak, yaşanacak mağduriyetlerin önünü kapamak biz öğretmenlerin elindedir. Bir kalem, bir öğretmen dünyayı değiştirir, gücümüzün farkına varma zamanı.Tüm meslektaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar