10874,36%0,31
36,69% 0,14
39,93% 0,11
3524,62% 0,24
5669,37% 0,00
İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 Şubat'ı 21 Şubat'a bağlayan gece saat 00.00'dan itibaren motokuryelerin trafiğe çıkışını yasakladı. Yasak, ikinci bir duyuruya kadar devam edecek.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte yaşanan aksaklıklar ve artan kaza riskleri, İstanbul Valiliği'ni harekete geçirdi. Valilik, 20 Şubat'ı 21 Şubat'a bağlayan gece saat 00.00'dan itibaren motokuryelerin trafiğe çıkışını yasakladı.
Yasak kararı, özellikle son günlerde artan online sipariş yoğunluğu nedeniyle motokurye olarak çalışan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Valilik, yasağın olumsuz hava koşulları nedeniyle alındığını ve vatandaşların güvenliğini sağlamayı amaçladığını açıkladı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yasağın uygulanmasını sağlamak için denetimlerini sıkılaştıracak. Yasağı ihlal eden motokuryelere cezai işlem uygulanacak.
Yasağın ne zaman sona ereceği henüz bilinmiyor. Valilik, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte yasağın kaldırılacağını duyurdu.
Bu yasakla beraber online yemek siparişi ve diğer motokurye hizmetlerindede aksamalar yaşanması beklenmektedir. Vatandaşların bu konuda mağduriyet yaşamaması için yetkililer gerekli çalışmaları yapmaktadır.