TİKA, Afganistan'da üniversiteye su arıtma sistemi kurdu

Genel 13.05.2024 18:12:54 0
TİKA, Afganistan

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeybatısında yer alan Badgis Devlet Üniversitesine tatlı su temini için arıtma sistemi desteğinde bulundu.

TİKA Herat Ofisinden yapılan açıklamada, 1200 öğrenciye sahip üniversitenin kullandığı suyun tuzlu olduğu, bu nedenle üniversite bünyesinde içme suyu sağlamak ve tarım çalışmalarında kullanılmak üzere saatte 3 bin litre su sağlayan sanayi tipli üç cihazlı bir su arıtma sisteminin kurulduğu kaydedildi.

Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, projenin açılışında, Afganistan'da insanların içme suyu sorunu yaşadığını belirterek, hayati ve temel ihtiyaç odaklı projelere ağırlık verdiklerini kaydetti.

Deniz, üniversitenin daha önce içme suyunu dışarıdan satın alarak temin ettiğini ve tuzdan arındırılmış suyun aynı zamanda Ziraat Fakültesinin uygulamalı tarım eğitimlerinde de kullanılacağını bildirdi.

Öte yandan, törene katılan Badgis Üniversitesi yetkilileri, akademisyen ve öğrencileri söz konusu destek nedeniyle TİKA ve Türkiye'ye teşekkür etti.


Yorum
Bayram Öncesi Emeklilere 57,4 Milyar TL Ödeme! İşte Gün Gün Takvim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi ödemelerinin başladığını duyurdu.
Sağlık Bakanlığı'ndan Jinekoloji Randevusu İddialarına Kesin Yanıt: "Medeni Durum Şartı YOK! Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerine randevu alınmasında medeni duruma göre herhangi bir kısıtlama bulunmadığını açıkladı.
YÖK'ten Rektörlere Uyarı: "Döner Sermaye Dışı Tek Kuruş Ek Gelir Yok! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), rektörlerin döner sermaye gelirleri ve aylık kazançlarıyla ilgili kamuoyunda oluşan tartışmalara yanıt verdi.
Üniversite Öğrencilerine Bayram Harçlığı Gibi Destek! 3.800 TL Yolda! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine bayramda memleketlerine dönebilmeleri için ulaşım desteği sağlayacağını duyurdu.
MEB’den Öğretmenlere ek puan getirecek uygulama Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlere ek puan getirecek uygulamayı hizmete sokuyor. MEB’in yeni uygulaması nasıl olacak ve hangi öğretmenler hangi görev karşılığında bu ek puandan yararlanacak?
Öğretmenler İçin Yeni Dönem: Ek Ders Ücretleri 141,76 TL’ye Yükseldi Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 yılı itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yaptı. Peki, bu zamla birlikte hangi öğretmen ne kadar ek ders alacak? İşte tüm merak edilenler ve detaylı ek ders ücreti tablosu!
Öğrencilere bayram tatili müjdesi! Hem tatil yapacaklar hem 3800 TL destek alacaklar Milyonlarca öğrenci için önemli haber! Öğrenciler için bayram tatili müjdesi geldi. Öğrenciler bayram tatilinde hem tatil yapacaklar hem de 3800 TL destek alacaklar. Bu destekten kimler nasıl yararlanacak? İşte detaylar:
Ücretli Öğretmen Maaşlarına Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Zammı! 2025'e sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ücretli öğretmenlere müjdeli haber geldi! Saatlik ders ücretine yapılan rekor zamla birlikte, öğretmenlerin aylık kazançları adeta katlandı.
Ek Ders Ücretleri 1.5 Katına Çıkıyor! Hangi Öğretmenler Artıştan Yararlanacak Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemesi ile ders ücretleri 1,5 katına çıkıyor. Artırımlı ek ders ücretlerinden hangi öğretmenler yararlanacak?
Öğretmenlerin yetkileri kısıtlanıyor! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin bazı yetkilerini kısıtlıyor. Bakanlık öğretmenleri ve öğrencileri yakından ilgilendiren e-Okul düzenlemesini gidecek. İşte detaylar: