RTÜK'ten Televizyonlara Ceza: Hangi Kanallar Ceza Aldı?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son toplantısında 7 kanala çeşitli ihlaller nedeniyle ceza uyguladı.

Genel 19.02.2025 19:52:00 0
RTÜK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son toplantısında 7 kanala çeşitli ihlaller nedeniyle ceza uyguladı. NOW, Tele 1, SZC, Star, Halk, Akıllı TV ve Engelsiz TV'nin cezalandırıldığı toplantıda, gündüz kuşağı programları ve haber kanallarındaki tarafsızlık ihlalleri öne çıktı. RTÜK'ün kararları medya dünyasında yankı uyandırırken, cezaların detayları ve gerekçeleri merak konusu oldu.
 

RTÜK'ten 7 Kanala Şok Ceza! Gündüz Kuşağı ve Haber Kanalları Hedefte

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısının ardından 7 farklı televizyon kanalına çeşitli gerekçelerle yaptırım uyguladı. NOW, Tele 1, SZC, Star, Halk, Akıllı TV ve Engelsiz TV'nin ceza aldığı toplantıda, özellikle gündüz kuşağı programları ve haber kanallarındaki ihlaller dikkat çekti.

Gündüz Kuşağı Programlarına Ağır Darbe

RTÜK, son dönemde artan şikayetler üzerine gündemine aldığı gündüz kuşağı programlarını mercek altına aldı. Toplumun tepkisini çeken ve Türk aile yapısına aykırı içerikler barındırdığı gerekçesiyle NOW TV'de yayınlanan Şakir Paşa Ailesi dizisi ve Star TV'de yayınlanan Zahide Yetiş ile Yeniden Başlasak programı ceza aldı. RTÜK'ün bu kararı, gündüz kuşağı programlarının geleceğiyle ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haber Kanallarına Tarafsızlık Uyarısı

RTÜK, haber kanallarında da tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle çeşitli yaptırımlar uyguladı. NOW TV'deki Selçuk Tepeli ile NOW Ana Haber, SZC TV'deki Serap Belovacıklı - Haber Saati, Tele 1 Ana Haber ve Halk TV'deki Ece Ünnu00er'le Halk Ana Haber programları, yargı süreci devam eden bir olayda tarafsızlık ilkesinin ihlal edilmesi ve kişilik haklarının ihlal edilmesi nedeniyle cezalandırıldı.

Akıllı TV'ye Reklam Cezası, Engelsiz TV'ye Yardım Toplama Yasağı

RTÜK, Akıllı TV'yi yasak olmasına rağmen ağrı kesici krem reklamı yaptığı ve sohbet-arkadaşlık hatlarını tanıttığı için üst sınırdan cezalandırdı. Engelsiz TV ise bir dernek adına yetkili makamlardan izin almadan yardım topladığı tespit edildiğinden 'haksız çıkarlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan unsurlar içeremez' ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle ceza aldı.

Kanal Ege'nin Lisansı İptal Edildi

RTÜK, Kanal Ege'nin daha önce verilen yaptırım kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle yayın lisansını iptal etti. Bu karar, RTÜK'ün kararlılığını ve tavizsiz tutumunu göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

RTÜK'ün Kararları Medya Dünyasında Yankı Uyandırdı

RTÜK'ün son kararları, medya dünyasında geniş yankı uyandırdı. Özellikle gündüz kuşağı programlarına yönelik cezalar ve haber kanallarına yapılan tarafsızlık uyarıları, sektörde tartışmaları beraberinde getirdi. RTÜK'ün bu kararları, yayıncıların daha dikkatli ve özenli olmaları gerektiği mesajını verirken, izleyicilerin de tepkilerini ve beklentilerini dile getirmesine neden oldu.

Yorum
Haziran Seminerleri Kaç Saat Ek Ders Kazandıracak? İşte MEB'den Gelen Detaylar! Yılsonu seminer çalışmaları, öğretmenlere ek gelir kapısı aralıyor. Her gün için 3 saat, toplamda 5 gün sürecek mesleki faaliyetler karşılığında öğretmenlere 2.115 TL ödeme yapılacak.
MEB'den DYK'larda Devrim Niteliğinde Karar: 7. Sınıflar da Artık LGS Kurslarına Katılabilecek! Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılında Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na (DYK) 7. sınıf öğrencilerini de dahil ediyor.
Temmuz Zammıyla Öğretmen Maaşları Yükseliyor: İşte Kademe Kademe Yeni Rakamlar Yüz binlerce öğretmenin merakla beklediği Temmuz zammı öncesi, 5 aylık kesinleşmiş enflasyon farkı ve tahmini Haziran enflasyonuyla birlikte toplamda %16'lık bir artış öngörülüyor. İşte kademelere göre yeni maaş tahminleri.
Girişimci Kadınların Köy Okulunda Yaptığı El Emeği Ürünler Büyük Beğeni Topladı Muğla’nın Milas İlçesinde Girişimci Kadınların Köy Okulunda Yaptığı El Emeği Ürünler Büyük Beğeni Topladı
LGS'ye Skandal Hata Damga Vurdu: Yanlış Kitapçık Krizi Sınavı İptal Edecek mi? Bursa’da LGS sınavında öğrencilere yanlış kitapçık dağıtılması büyük bir krize yol açtı. Sınav ortasında kitapçıklar değiştirildi, öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Veliler sınavın tekrarı için hukuki süreç başlattı.
2025 Sınav Görevlisi Ücretleri Açıklandı: MEB'den Rekor Ödeme, ÖSYM Yetersiz Kaldı! 2025 yılı sınav görevlisi ücretleri açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavlarında görev alan personele ödenecek ücretler, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) belirlediği rakamları önemli ölçüde geride bıraktı.
Okullarda Kıyafet Düzeni Değişti: Serbest Kıyafet mi, Forma mı? Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 Aralık ayında yürürlüğe giren yeni kılık ve kıyafet yönetmeliği Van'da başarıyla uygulandı.
MEB’den Müfredata Yeni Ders: Yapay Zekâ Eğitimi Başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11. Kalkınma Planı doğrultusunda eğitim programlarında köklü değişikliklere gidiyor. Yakın zamanda müfredata "Yapay Zekâ" dersi eklenerek öğrencilerin dijital geleceğe hazırlanması hedefleniyor.
Öğretmenlerin zamlı ek ders ücreti, DYK, nöbet ücreti belli oldu Öğretmenlere ödenen ek ders ücreti, gündüz ek ders, Dyk, nöbet ek ders ücreti gibi ek ücretler belli oldu. Temmuz ayında gelecek olan %16,5 zamla birlikte ek ders ücretleri kaç TL olacak?
Malatya'da Konteyner Kentte Kalan Eğitim Çalışanlarının Tahliyesi İle İlgili Basın Açıklaması Eğitim Güzü Sen Malatya Şubesinden Malatya'da Konteyner Kentte Kalan Eğitim Çalışanlarının Tahliyesi İle İlgili Basın Açıklaması: