Bugün, 15 Haziran 2025 Pazar
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Renault, hafif ticaride 'vites' artırdı

Ekonomi 18.12.2024 13:52:02 0
Renault, hafif ticaride

İSTANBUL (AA) - Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, "Ticari araçlar, Türkiye’de önemli bir segment, toplam otomotiv pazarın yüzde 22’sini oluşturuyor. Türkiye, Avrupa’da ticari pazarın en kuvvetli olduğu 3 ülkeden birisi. Bu anlamda böyle bir pazarda, Renault gibi bir markanın aktif olmaması düşünülemez." dedi.

Renault, yenilenen hafif ticari ailesini meslek grupları üzerinden doğrudan kullanıma yönelik olarak İstanbul Bomonti Organik Pazarı’nda pazar konseptinde gerçekleşen etkinlikle tanıttı.

Avrupa’da pick-up modeller hariç hafif ticari araçlarda birinci sırada yer alan Renault, aynı başarıyı Türkiye’de de yakalama hedefiyle Kangoo, Master ve Trafic modellerinden oluşan yenilenmiş hafif ticari ürün gamını tüm kullanıcılarının beğenisine sundu.

- "Ticari araçlardaki stratejimizi aktife çeviriyoruz"

Tanıtım toplantısında konuşan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yıllardır binek otomobillerde Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk iki markasından biri olduklarını anımsatarak, "Şimdiyse yeni ticari ürün gamımızla birlikte hafif ticari araçlarda da varlığımızı perçinleyecek ve markamızın başarısını katlayacağız. Yenilenen hafif ticari ailemiz gerçekten çok güçlü. Kangoo, Master ve Trafic ile hedef kitlemize yalnızca yeni ticari modeller değil, aynı zamanda hafif ticari araç alanında yepyeni bir bakış açısı kazandırıyoruz” dedi.

Çağdaş, ticari araçların Türkiye’de önemli bir segment olduğunu vurgulayarak, toplam otomotiv pazarında yüzde 22’lik bir paya sahip olduğunu anlattı.

Türkiye'nin, Avrupa’da ticari araç pazarın en kuvvetli olduğu 3 ülkeden birisi konumunda bulunduğuna dikkati çeken Çağdaş, "Bu anlamda böyle bir pazarda Renault gibi bir markanın aktif olmaması düşünülemez. Bu alandaki stratejimizi aktife çeviriyoruz. İhtiyaçları birebir dinlemekle sahada pazarlama yaparak müşterilerimize ulaşmaya çalışacağız. Bugüne kadar ticari araçların satışı toplam satışlarımızın yüzde 15’i civarındaydı, bunu 20’li düzeylere çıkarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yeni Master, Türkiye pazarında

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, hafif ticari ürün gamının hedef kitlesine yönelik olarak kendi alanlarında yer edinmiş modeller, yaşayan bir pazar alanını yansıtan çiçekçi, pastane, manav, kargo aracı ve inşaat malzemeleri taşıyan bir ticari araç gibi farklı konseptlerde üst yapısı uyarlanmış şekilde kullanıcıların beğenisine sunuldu.

2025 yılında Kangoo modeliyle minivan segmentinde ürün gamını tamamen yenileyen marka, şimdi de yeni Master’ı Türkiye pazarına sunarak hafif ticari araçlardaki atılımına devam etti.

Sınıfının en geniş sürgülü yan kapısıyla kolay yükleme imkanı sağlayan Renault Master, bir önceki jenerasyonuna göre 1,3 l/100 km’ye kadar daha düşük yakıt tüketimiyle çok daha ekonomik bir kullanım sağlıyor. Yenilenen direksiyon sistemi çok daha yüksek bir manevra kabiliyeti sunarken, 20 adet gelişmiş sürüş destek sistemi ise daha güvenli bir sürüş olanağı sunuyor.

23 Aralık’tan itibaren satışa sunulacak yeni Master, panelvan gövde tipinde 1 milyon 495 bin liradan, kamyonet gövde tipinde ise 1 milyon 420 bih liradan başlayan fiyatla kullanıcılara sunulacak.

Öte yandan, 1997 yılında pazara sunulduğu ilk günden bu yana geniş ve modüler tasarımıyla müşterilerinin tercihlerine cevap arayan Kangoo modeli, Kangoo Multix, Kangoo Van ve Kangoo E-tech versiyonlarıyla modüler bir araca ihtiyaç duyan aileler ve işletmelerin ihtiyaçlarına karşılık vermeyi hedefliyor.

Ayrıca yeni Trafic de markanın yeni kimliğiyle birlikte gelen ekipman ve güvenlik donanımları ile öne çıkan araçlar arasında yer aldı.

Yorum

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu: LGS'de Görev Alan Personele Ödenecek Ücretler Açıklandı!

Çay Severlere Kötü Haber! ÇAYKUR'dan Flaş Zam Kararı

Kadro Bekleyenlere Umut Işığı: Taşeron İşçiler İçin Tarihi Adım Atılıyor

İller Arası Yer Değişikliği Gerçekleşen Öğretmenler Dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kritik Duyuru!

Ücretli Öğretmenlere Performans Takibi: Görev Devamı Artık Bu Kriterlere Bağlı!

Temmuz Zammı İçin Geri Sayım Başladı! Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Artacak? İşte Kritik Enflasyon Verisi!

MEB'den 2025-2026 Eğitim Takvimi Duyuruldu! Yaz Tatili ve Okul Başlangıç Tarihleri Netleşti, Planlar Değişiyor!

Matematik Öğretmeni Ali Rama Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti!

Okulların Son Haftasında Devamsızlık Sürprizi: MEB’den Resmî Açıklama Geldi

Bakan Memişoğlu Duyurdu: 80 Yaş Üstü ve Yatağa Bağımlılara Sağlık Raporu Evde! Otomatik Yenileme Dönemi!

Boş Derse Giren Öğretmenin Ek Dersi Ödenir mi?

MEB'den Zümre Başkanlığına Müd t Ve Müdürü Yardımcısı İçin Kritik Uyarı

İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı ve Yardımcısı Görevden Alındı!

500 ve 1000 TL'lik Banknotlar İçin Beklenen Tarih Belli Oldu Mu?

İngilizce Öğretmeni Akıncan Pekçok Hayatını Kaybetti!

ABD 36 ülkeye seyahat kısıtlaması getiriyor! Trump‘ın seyahat yasağında Türkiye var mı?

PIKTES Gösterisi Büyük İlgi Gördü: Kültürel Zenginlikler Aynı Sahnede Buluştu

Van'da Trafik Kazası Geçiren Öğretmene Müdürden Moral Ziyareti

Tapu İşlemlerinde Düşük Beyana Bakanlık Radarı: İşte Bekleyen Cezalar!

Memur ve İşçi Maaşlarına Son 5 Yılda Yapılan Zamlar! İşte Güncel Oranlar

Eğitim Yılında Son Viraj: Dersler Bitti, MEB Etkinlik Haftasını Duyurdu!

Uzman ve Başöğretmen Tazminatlarına Büyük Artış Kapıda!

Bakan Tekin'den Öğretmenlere Jest: Haziran Seminerlerinde Tam Özgürlük!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Kritik Duyuru: Öğretmen Dışı Personel İçin Atama Takvimi Açıklandı!

MEB'den Uzman Öğretmenlikte Köklü Değişiklikler! 10 Yıl Hizmet Eden Doğrudan Uzman Öğretmen Oluyor, Maaşlar Artıyor!

Öğretmenler İçin Haziran Mesleki Çalışma Programı Açıklandı!

MHP'den Yükseköğretim Kanunu'nda Değişiklik Teklifi

MEB'den Haziran Mesleki Çalışma Programında Esneklik ve İdari İzin Müjdesi!

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretimde Öğrenme Kayıplarını Gidermek İçin Dev Projeyi Duyurdu! Öğretmenlere Özel Destek!

Ali Yalçın'dan Engelli Memurlar İçin Çifte Talep: Vergi Muafiyeti ve Ek Zam! Memur-Sen'den Kritik Toplu Sözleşme Çağrısı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR