14183,03%0,27
42,73% 0,04
50,18% 0,01
5943,69% -0,31
9579,44% -0,27
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlere verilen 5.225 TL tutarındaki eğitime hazırlık ödeneği ödenmeye başlandı. Ancak bazı il ve ilçelerde teknik nedenlerden dolayı ödemelerin henüz yapılmadığı öğrenildi. Bakanlık, ödeneklerin tamamının 30 Eylül’e kadar yatırılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenlerin merakla beklediği eğitime hazırlık ödenekleri hesaplara yatmaya başladı. Ancak bazı il ve ilçelerde yaşanan bürokratik aksaklıklar nedeniyle ödenekler henüz tüm öğretmenlerin hesabına yatırılamadı. İşte 5.225 TL tutarındaki bu ödemelerin son durumu ve öğretmenlerin ödeneklerini ne zaman alacaklarına dair tüm detaylar...
Öğretmenlerin eğitime hazırlık ödenekleri hesaplara geçmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen 5.225 TL’lik hazırlık ödeneği, birçok öğretmenin maaş hesabına aktarıldı. Ancak bazı il ve ilçelerde, ödeneklerin henüz yatırılmadığı bildirildi.
MEB, il milli eğitim müdürlüklerine 1 Eylül itibariyle gerekli sürecin başlatılması için talimat vermişti. Fakat bazı il ve ilçe müdürlüklerinin ödenek talep işlemlerini tamamlayamaması nedeniyle, öğretmenlerin bir kısmı ödeneğini alamadı. Bu durum özellikle büyük şehirler dışındaki bazı bölgelerde öğretmenlerin tepkisine yol açtı.
Bakanlık, il milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı göndererek, ödeneklerin tamamının 30 Eylül 2025 tarihine kadar öğretmenlerin hesaplarına aktarılması gerektiğini bildirdi. Sürecin hızlandırılması için mali işlemlerin takip edilmesi ve gecikmelerin giderilmesi yönünde uyarılar yapıldı.
Her yıl düzenli olarak verilen bu ödenek, öğretmenlerin eğitim-öğretim yılı öncesinde ders materyalleri, kırtasiye ürünleri ve diğer hazırlık masraflarını karşılaması için sağlanıyor. Eğitim sendikaları ise ödeneğin günümüz ekonomik koşulları karşısında yetersiz kaldığını dile getiriyor.
Ödeneklerini alamayan öğretmenler, sürecin kısa sürede tamamlanmasını isterken, aynı zamanda miktarın güncellenmesi yönünde taleplerini de yineliyor. Özellikle son yıllarda artan enflasyon ve yaşam maliyetleri nedeniyle, eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması uzun süredir gündemdeki konulardan biri.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.