14144,23%-0,40
42,71% 0,05
50,20% 0,01
5955,70% 0,79
9603,36% 0,88
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personeli için beklenen maaş promosyonu ihalesi heyecanı dorukta. 1 Ekim 2025'te gerçekleşecek kritik ihalede, sendikaların 157.500 TL'ye varan talepleri, bankaları rekor bir teklif vermeye itiyor. Rakamın, bir önceki Adalet Bakanlığı rekorunu kırarak 100 bin TL psikolojik sınırını aşması bekleniyor.
Kamu çalışanlarının ekonomik beklentilerini yükselten maaş promosyonu yarışı, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile yeni bir aşamaya geçiyor. Bakanlık, 1 Ekim 2025 Çarşamba günü, yaklaşık 100 bini aşkın personelini kapsayacak 3 yıllık yeni maaş anlaşması için bankalarla masaya oturuyor.
Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda 99.500 TL ile sonuçlanan promosyon ihalesinin ardından, GSB'nin bu rakamın çok daha üstüne çıkacağı öngörülüyor. Bakanlık, memurlarına tek seferde ve peşin olarak ödenecek yüksek bir promosyonla, hayat pahalılığı karşısında güçlü bir destek sunmayı hedefliyor.
İhaleye, aralarında 3 kamu bankası, 7 özel banka ve 3 katılım bankasının bulunduğu toplam 13 banka davet edildi. Bu geniş katılım, ihaledeki rekabetin ve dolayısıyla promosyon miktarının artacağının en önemli işareti olarak değerlendiriliyor.
Memur sendikaları, çalışanlarının taleplerini masaya güçlü bir şekilde taşıyor. Türk Büro-Sen ve diğer yetkili sendikalar, artan enflasyon ve hayat pahalılığını gerekçe göstererek bankalardan beklentilerini netleştirdi:
Promosyon Üst Sınırı: Tek seferlik promosyon ödemesinin 157 bin 500 TL'ye kadar çıkması.
Ek Faydalar: Sadece nakit ödeme değil, aynı zamanda personelin yararlanabileceği faizsiz kredi ve diğer bankacılık avantajlarının da sözleşmeye eklenmesi talep ediliyor.
Sendikaların bu yüksek beklentisi, bankaların ilk tekliflerini revize etmelerini zorlayacak gibi görünüyor. İlk aşamada 90 bin TL bandında başlaması beklenen tekliflerin, artan rekabet ve sendika baskısıyla hızla 100 bin TL'nin üzerine çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Kamuoyunda, GSB ihalesinin Adalet Bakanlığı'nın 99.500 TL'lik rekorunu kırıp kıramayacağı merak konusu. Adalet Bakanlığı'ndaki anlaşma, o dönem için en yüksek promosyon rakamı olarak kayıtlara geçmişti. Ancak GSB'deki personel sayısının fazlalığı ve bankalar arasındaki kızışan rekabet, yeni bir rekorun kapıda olduğunun sinyallerini veriyor.
Mevcut promosyon anlaşması 13 Kasım 2025'te sona erecek olması nedeniyle, yeni sözleşmenin bir an önce imzalanması ve promosyon ödemesinin tek seferde çalışanların hesaplarına aktarılması planlanıyor. Tüm gözler, memurlara rekor bir katkı sağlayacak olan 1 Ekim Çarşamba günkü pazarlık masasında olacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.