14183,03%0,27
42,73% 0,04
50,18% 0,01
5943,69% -0,31
9579,44% -0,27
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün YEĞİTEK okul sorumlularına ilişkin usul ve esaslarda yaptığı değişiklikler öğretmenlerin tepkisini çekti. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, düzenlemeyi “keyfi ve hukuksuz” olarak nitelendirerek, mağduriyetlerin dava konusu yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından okul sorumlusu öğretmenlerin görevlendirilmesine dair usul ve esaslarda yapılan değişiklikler, eğitim camiasında yeni bir krize yol açtı. Eğitim-Bir-Sen, söz konusu düzenlemelerin öğretmenlerin kazanılmış haklarını ihlal ettiğini belirterek, konuyu yargıya taşıyacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) teknoloji ve eğitim alanındaki çalışmalarını yürüten Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), okul sorumlusu öğretmenlerin görevlendirilmesinde yaptığı düzenlemelerle tepki topladı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamayla, bu değişikliklerin keyfi ve hukuksuz olduğunu vurguladı.
Çakırcı'nın ifadesine göre, YEĞİTEK tarafından hazırlanan görevlendirme esasları, eksik ve hatalı düzenlemeler içeriyor. Bu eksiklikler, halihazırda görev yapan YEĞİTEK okul sorumlularının hak kayıplarına uğramasına ve kazanılmış haklarının ihlal edilmesine neden oluyor. Sendika, bu durumun, yönetmeliklerdeki belirsizlikler nedeniyle ortaya çıktığını belirtiyor.
Sendika, en büyük endişelerinden birinin, illerde farklı uygulamaların yaygınlaşması olduğunu dile getirdi. Çakırcı'nın açıklamasına göre, bazı illerdeki uygulamalarda, yönergede hiçbir hüküm bulunmamasına rağmen, YEĞİTEK okul sorumlusu öğretmenlere nöbet, DYK, belletmenlik, sınıf rehberliği ve ders dışı etkinlik gibi görevlerin verilmeyeceği yönünde duyumlar alınıyor. Bu durum, öğretmenlerin ek görevlerinden elde ettikleri hakların keyfi yorumlarla ellerinden alınması anlamına geliyor.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çakırcı, bu hukuksuz ve keyfi uygulamalara karşı sessiz kalmayacaklarını net bir şekilde ifade etti. Çakırcı, "Öğretmenleri mağdur eden değişiklik ve uygulamalar geçmişte olduğu gibi yine dava konusu yapılacak" diyerek hukuki mücadele başlatacaklarının sinyalini verdi. Bu açıklama, MEB'in öğretmen görevlendirme süreçlerindeki şeffaflık ve adalet arayışını bir kez daha gündeme taşıdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.