Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,20% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5955,70% 0,79
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

MEB Personeline Çifte Kazanç: Ders Saati Ücreti 175 TL’ye Çıktı!

Büyükşehir belediyeleri bünyesinde düzenlenen sanat ve meslek kurslarında görev alan öğretmenler, hafta sonları verdikleri derslerle aylık 7.000 TL’ye kadar ek kazanç sağlayabiliyor.

Eğitim 8.10.2025 13:07:00 0
MEB Personeline Çifte Kazanç: Ders Saati Ücreti 175 TL’ye Çıktı!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrosunda görev yapan on binlerce öğretmene, bütçelerini rahatlatacak önemli bir ek gelir kapısı açıldı. Özellikle büyükşehir belediyelerinin düzenlediği sanat ve meslek edindirme kursları, öğretmenlere aylık 7.000 TL’ye varan ciddi bir ek kazanç fırsatı sunuyor. Bu görevlendirmelerden kadrolu ve sözleşmeli tüm öğretmenler, ilgili belediyelere basit bir dilekçe ile başvurarak yararlanabiliyor.

MEB Öğretmenlerine Ek Gelir Fırsatı: Kurslarda Aylık 7.000 TL Kazanmak Mümkün

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenler için ek gelir fırsatları giderek artıyor. Son dönemde büyükşehir belediyelerinin yürüttüğü sanat ve meslek edindirme kursları, öğretmenler için hem mesleki deneyimlerini farklı alanlarda değerlendirme hem de ek kazanç elde etme imkânı sunuyor.

Türkiye genelinde belediyelere bağlı Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Edindirme Kursları ve Kültür-Sanat Akademileri, halktan yoğun ilgi görürken, bu kurslarda görev alacak nitelikli öğretmenlere duyulan ihtiyaç da her geçen gün artıyor.

Hafta Sonu Kurslarıyla Aylık 7.000 TL Kazanç

Kurslarda görev yapan öğretmenlerin kazancı, verdikleri ders saatine göre değişiyor.
Hafta sonlarına denk gelen kurslarda, öğretmenlere saat başına 175 TL ek ders ücreti ödeniyor.
Ortalama 40 saatlik aylık ders programı oluşturan bir öğretmen, bu ücretle birlikte aylık 7.000 TL’ye kadar ek gelir elde edebiliyor.

Bu durum, özellikle büyükşehirlerde görev yapan öğretmenler için bütçeye ciddi bir katkı anlamına geliyor.
Hem öğretmenlerin ekonomik olarak desteklenmesi hem de halkın yaşam boyu öğrenme faaliyetlerine erişiminin artırılması hedefleniyor.

Kimler Yararlanabiliyor?

Bu fırsattan, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan tüm kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler yararlanabiliyor.
Her branştan öğretmenler, kendi alanlarına uygun kurslarda ders verebiliyor. Örneğin; resim, müzik, yabancı dil, el sanatları, bilgisayar, çocuk gelişimi, diksiyon, robotik kodlama gibi çok sayıda alanda ders açılıyor.

Başvuru süreci ise son derece basit.
Görev almak isteyen öğretmenlerin, ilgili belediyenin kurs müdürlüğüne dilekçe ile şahsen başvurmaları yeterli oluyor.
Bazı belediyeler, çevrim içi başvuru formlarıyla süreci daha hızlı hale getiriyor.

Kurslarda Görev Almanın Avantajları

MEB öğretmenleri için bu kurslarda görev almanın yalnızca maddi değil, mesleki anlamda da önemli kazanımları bulunuyor.
Kurslarda görev alan öğretmenler;

Yeni kitlelerle çalışma deneyimi kazanıyor,

Alan bilgisini pratiğe dökme fırsatı buluyor,

Kendini geliştirme ve sosyal çevre edinme imkânı yakalıyor,

Aynı zamanda MEB’in yaşam boyu öğrenme politikalarına katkı sağlıyor.

Bu yönüyle söz konusu kurslar, öğretmenler için yalnızca ek gelir değil, profesyonel gelişim fırsatı olarak da değerlendiriliyor.

Öğretmenler İçin Yeni Bir Ekonomi Modeli

Uzmanlara göre, belediye kurslarında görev alan öğretmenlerin desteklenmesi, kamusal eğitimde sürdürülebilirlik açısından da büyük önem taşıyor.
Eğitim ekonomisti Dr. Hüseyin Demir, bu uygulamanın hem öğretmenlerin yaşam standardını iyileştirdiğini hem de yerel yönetimlerin eğitim alanındaki etkinliğini artırdığını belirterek şunları söylüyor:

“Bu model, öğretmenlerin hem ekonomik hem sosyal yönden güçlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda halkın eğitim hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor.”

Sonuç: Hem Öğretmene Hem Topluma Katkı

MEB öğretmenlerinin belediyeler bünyesinde kurslarda görev alması, çifte kazanç sağlayan bir sistem olarak öne çıkıyor.
Bir yandan öğretmenlerin gelirini artırırken, diğer yandan toplumun farklı yaş ve kesimlerine nitelikli eğitim hizmeti sunulmasını mümkün kılıyor.
Kısacası, bu uygulama hem öğretmene hem millete kazandırıyor. 

Yorum

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yurt Dışı Öğretmenlik Sınav Başvuruları Başlıyor! İşte Şartlar ve Ücretler!

TBMM'de Sert Mülakat Tartışması: Bakan Tekin, Muhalefete Rest Çekti! "İspat Edin, Gereğini Yapacağım!

2. Dönem Ülke Geneli Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

AÖK Sınavları İçin Kritik Uyarı: Görev Çıkan Öğretmene +10 Ceza Puanı Tehlikesi!

Memur Maaşlarında Kritik Süreç: Seyyanen Zam Paketi Kabineye mi Geliyor?

MESEM'e Yönelik Eleştiriler Neden Artıyor? Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri'nden Çarpıcı Analiz: Hatalı Eğitim Anlayışı!

31 Aralık’ta Okullar Tatil mi? 1 Ocak Sonrası Eğitim Takvimi Açıklandı

Öğretmen Atamalarında Kritik Kabine Toplantısı! 10 Bin Kontenjana Ek Atama Gelecek mi?

Öğretmenler 4 yeni sınav görevi! Sınav görevi ve ücretleri belli oldu

Manisa’nın Tarihi İlk Kadın Başkanı Gülşah Durbay 37 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.