MEB düğmeye bastı öğretmenleri görevden almanın önü açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı MEB düğmeye bastı öğretmenleri görevden almanın önü açıldı.

Eğitim 29.06.2024 10:15:00 0
MEB düğmeye bastı öğretmenleri görevden almanın önü açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, Öğretmenler ilgilendiren önemli kararlar almaya devam ediyor. Tarafından alınan yeni kararın yasalaşması durumunda çok sayıda öğretmenin görevden alınması için bakanlığın kanuni altyapısı oluşmuş olacak. Bakanlığın kararı ile birlikte çok sayıda öğretmenin öğretmenlik görevinden alınmasının önü açılmış olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yeni Öğretmenlik Mesleği Kanunu tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisine sundu. Yeni ÖMK'da yer alan bir madde öğretmenlerin görevden alınması önünü açıyor. Bu maddeye göre milli eğitim Bakanlığının denetim için gönderdiği müfettişlerin yetersiz gördüğü öğretmenler sürecin sonunda görevden alınabiliyor. Bu karara göre yıllarca öğretmen olarak görev yapanlar, müfettişlerin yetersiz görmesi durumunda öğretmenlik mesleğinden alınabilecekler. Bu uygulamanın sahaya nasıl yansıyacağı önümüzdeki süreçte görülecek Ancak çok sayıda öğretmen bu kararın haksız uygulamalara neden olabileceği yönünde kaygılar taşıyor.

MEB'in TBMM'ye sunduğu ÖMK tasarısında yer alan madde şöyle:

Hizmet Sınıfı Madde 34

“Madde ile Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde görevini yerine getirmekte yetersizliği tespit edilen öğretmenlerin Akademide eğitime alınması, eğitim sonrası ilk denetim ve incelemeyi yapanlar dışındaki Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından yapılan yeni denetim ve inceleme sonucunda da yetersizliği tespit edilenlerin hizmet sınıflarının değiştirilmesine yönelik düzenleme yapılmaktadır.

Bu düzenleme ile tüm öğrencilere nitelikli eğitim verilerek eğitimde imkan ve fırsat eşitliğinin sağlanması ve çeşitli nedenlerle görevini yapamayacak hale gelen öğretmenlerin korunması amaçlanmaktadır.”

Yorum
Bayram Öncesi Emeklilere 57,4 Milyar TL Ödeme! İşte Gün Gün Takvim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi ödemelerinin başladığını duyurdu.
Sağlık Bakanlığı'ndan Jinekoloji Randevusu İddialarına Kesin Yanıt: "Medeni Durum Şartı YOK! Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerine randevu alınmasında medeni duruma göre herhangi bir kısıtlama bulunmadığını açıkladı.
YÖK'ten Rektörlere Uyarı: "Döner Sermaye Dışı Tek Kuruş Ek Gelir Yok! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), rektörlerin döner sermaye gelirleri ve aylık kazançlarıyla ilgili kamuoyunda oluşan tartışmalara yanıt verdi.
Üniversite Öğrencilerine Bayram Harçlığı Gibi Destek! 3.800 TL Yolda! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine bayramda memleketlerine dönebilmeleri için ulaşım desteği sağlayacağını duyurdu.
MEB’den Öğretmenlere ek puan getirecek uygulama Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlere ek puan getirecek uygulamayı hizmete sokuyor. MEB’in yeni uygulaması nasıl olacak ve hangi öğretmenler hangi görev karşılığında bu ek puandan yararlanacak?
Öğretmenler İçin Yeni Dönem: Ek Ders Ücretleri 141,76 TL’ye Yükseldi Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 yılı itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yaptı. Peki, bu zamla birlikte hangi öğretmen ne kadar ek ders alacak? İşte tüm merak edilenler ve detaylı ek ders ücreti tablosu!
Öğrencilere bayram tatili müjdesi! Hem tatil yapacaklar hem 3800 TL destek alacaklar Milyonlarca öğrenci için önemli haber! Öğrenciler için bayram tatili müjdesi geldi. Öğrenciler bayram tatilinde hem tatil yapacaklar hem de 3800 TL destek alacaklar. Bu destekten kimler nasıl yararlanacak? İşte detaylar:
Ücretli Öğretmen Maaşlarına Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Zammı! 2025'e sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ücretli öğretmenlere müjdeli haber geldi! Saatlik ders ücretine yapılan rekor zamla birlikte, öğretmenlerin aylık kazançları adeta katlandı.
Ek Ders Ücretleri 1.5 Katına Çıkıyor! Hangi Öğretmenler Artıştan Yararlanacak Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemesi ile ders ücretleri 1,5 katına çıkıyor. Artırımlı ek ders ücretlerinden hangi öğretmenler yararlanacak?
Öğretmenlerin yetkileri kısıtlanıyor! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin bazı yetkilerini kısıtlıyor. Bakanlık öğretmenleri ve öğrencileri yakından ilgilendiren e-Okul düzenlemesini gidecek. İşte detaylar: